avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Corectie si modificare prenumele mamei pe certificatul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Corectie si modificare prenumele mamei pe certificatul de nastere

Buna ziua,

Parintii mei au divortat in anul in care m-am nascut - 1985, mama si-a reluat numele anterior casatoriei - Surugiu Tamaita - conf. celor doua decizii judecatoresti emise in anul respectiv.
In momentul in care am depus actele pt. eliberarea primului buletin / carte de identitate la implinirea varstei de 14 ani, prenumele mamei a fost stalcit - gresit din culpa reprezentantilor din cadrul Serviciului / Directiei de evidenta publica a persoanelor.
Anul acesta am initiat demersurile de inlocuire certificat nastere model vechi cu modeul de tip nou - trilingv in vederea realizarii modificarii si corectarii de prenume al mamei, insa reprezentantii respectivei directii - serviciu mi-au comunicat ca nu vor sa ia in considerare cele doua decizii/hotararile judecatoresti emise in anul 1985.
Mama mea isi cunoaste prenumele corect de Tamaita si nu prenumele pe care respectivii angajati l-au stalcit - Tamuita.
Mentonez ca toate actele emise care mi-au fost emise in Ro - cazier auto, cazier juridic, pasaport, carte de identitate, acte de studii - diplome - certificari, acreditari, licente si alte tipuri de documente sunt emise cu prenumele mamei gresit - Tamuita.
Se poate solutiona aceasta problema printr-un proces civil - ordin judecatoresc care sa reconfirme cele doua decizii / hotarari judecatoresti emise in anul 1985?
Mentionez ca detin in original repectivele decizii / hotarari judecatoresti cat si alte documente emise pe numele mamei - acte medicale, personale care au fost emise in RO de catre diferite institutii - entitati care i-au transmis diferite comuncari, decizii si documente medicale si personale in cadrul carora i-a fost mentionat corect prenumele de Tamaita.
Va multumesc pentru atentia si disponibilitatea dumneavoastra!

Cu respect,
Ciprian
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:12, 2 Octombrie 2021
Rectificarea actelor de stare civilă şi a menţiunilor înscrise pe marginea acestora se poate face, din oficiu sau la cerere, numai în temeiul dispoziţiei primarului de la primăria care are în păstrare actul de stare civilă.

Detalii
[ link extern ] /
buna ziua dl. Vasile Cornel, am depus toate actele solicitate de catre angajatii compartimentului de stare civila prin completarea tipizatelor si a cererii de efectuare a respectivei modificari si raspunsul acestora prin intermediul unui apel telefonic:" nu reiese din nici un document ca prenumele mamei a fost mentionat gresit - stalcit - prin urmare este corect prenumele Tamuita" - insa acest prenume este complet gresit.
astept un alt raspuns, o alta rezolutie din partea unui avocat profesionist in aceste situatii atipice.
multumesc.
La ora actuala in actele de stare civila si in cel de identitate mama dvs. cu ce prenume figureaza? Daca este cu Tamaita e ok. Daca figureaza in acte cu Tanuita e clar ca nu vi se aproba rectificarea. Faptul ca detineti acte judecatorasti in care mama figureaza Tamaita nu inseamna nimic. Actele de stare civila ale mamei sunt relevante in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ocsi_b2001 ocsi_b2001 Am o problema cu TP emis in anul 1995. In urma defunctului sunt trei mostenitori care apar pe titlu,trei frati . La unul dintre ei- matusa , care este decedata ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)