avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intermediere credite bancare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intermediere credite bancare

O societate comerciala de intermediere credite bancare se poate constitui sub forma unui SRL cu capital minim (200) sau exista o alta reglementare in domeniu? Codul CAEN este 6713?
Va multumesc anticipat....in cazul unui raspuns #-o
Cel mai recent răspuns: raisacristina , utilizator 21:39, 23 August 2006
legea 58/1998 republicata. acolo vei gasi raspunsul.
procedura este complicata.
capitalul initial este stabilit de BNR prin reglementari, fara a putea fi mai mic de 5 milioane euro ( echivalent in lei)
Multumesc pentru raspuns....dar din informatiile pe care le detin procedura era asemanatoare ca pentru orice SRL....pentru a fi mai explicita...doresc sa inchei contrcate de comisin cu diferite unitati bancare prin care eu doar sa le prezint viitorior clienti ofertele de creditate ale bancilor respective, urmand ca viitorul contract de creditare sa se incheie direct intre banca vi clientul gasit de societatea mea...
Nu cred ca este nevoie de un capital minim, intrucat nu poate fi vorba de "intermediere financiara" - activitate care presupune atragerea si plasarea de fonduri in cont propriu, din cate stiu (codul CAEN este, deci, altul). Ceea ce doresti, cred ca se incadreaza in grupa de servicii, poate consultanta!
Ulterior plasarii acestui mesaj am primit si alte informatii conform carora aceasta activitate poate fi desfasurata sub un cod de consultanta (7414), forma juridica fiind SRL, iarcapitalul social este de 200, neexistand inca reglementari in aceasta materie.
Multumesc pt informatii!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 6713 crina_ciuraru crina_ciuraru Buna! O firma functioneaza dupa codul caen 6713 pentru a realiza transfer de bani de la persoanele care sunt plecate la munca in strainatate catre persoane ... (vezi toată discuția)
Cod caen mada_1232002 mada_1232002 Am nevoie urgent de ajutor! Ce cod caen are nevoie o firma care va avea ca activitate intermedieri la persoane fizice si juridice pentru obtinere credite la ... (vezi toată discuția)
Capital social - casa de amanet carti carti am citit de pe site articolul privind infiintarea unei societati comerciale cu obiect de actividate amanet , dar partea cu capitalul social pentru mine nu a ... (vezi toată discuția)