avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua.La un accident de muncă contează vechimea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua.La un accident de muncă contează vechimea în munca? ...

Bună ziua.La un accident de muncă contează vechimea în munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 30 Septembrie 2021
Buna ziua,
Nu.
Ne puteti da cateva detalii?
Va referiți pentru plata concediului medical?

Legea 346/2002
Art.19
(1) Baza de calcul al indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, pentru reducerea timpului de muncă sau pentru trecerea temporară în alt loc de muncă se determină ca medie a câștigurilor brute definite conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, realizate lunar de către asigurat, din salarii sau venituri asimilate salariilor, în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.


(2) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, baza de calcul al indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, pentru reducerea timpului de muncă sau pentru trecerea temporară în alt loc de muncă o constituie media câștigurilor brute realizate lunar de către asigurat din salarii sau venituri asimilate salariilor.


(3) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de o lună, baza de calcul a indemnizațiilor o constituie câștigul lunar brut realizat de asigurat în prima lună de activitate.


(4) Pentru calculul indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, pentru reducerea timpului de muncă sau pentru trecerea temporară în alt loc de muncă se utilizează numărul de zile lucrătoare din luna în care se acordă concediul medical sau, după caz, se solicită alte drepturi de asigurări sociale.

(5) La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum și cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.
.....
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul unui accident de muncă. cine trebuie să ... geroni geroni Buna ziua. In cazul unui accident de muncă. Cine trebuie să plătească concediul medical la muncitor, incazul in care muncitorul a muncit in ultimul an ... (vezi toată discuția)
Concediu medical accident de munca margareta2 margareta2 Va rog sa-mi spuneti daca pot plati un concediu medical pentru accident de munca, in conditiile in care angajatul nu are stagiul compet de cotizare (are doar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie accident de munca dosz dosz Buna ziua, In cazul unui accident de munca, pentru stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei de accident de munca se iau in calcul si tichetele de masa, ... (vezi toată discuția)