avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara, In curând voi avea un proces civil ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara, In curând voi avea un proces civil pentru neplata ...

Bună seara,
In curând voi avea un proces civil pentru neplata salariilor.Exista riscul că pârâtul să refuze să-mi plătească cheltuielile de avocat? Găsisem pe internet o lege,cum dacă pârâtul recunoaște faptele,este exonerat de taxele de judecată.Sau dacă îi cer cheltuielile la finalul procesului,sau după , are dreptul de a refuza? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:38, 1 Octombrie 2021
Buna ziua
Paratul va trebui pus in intarziere, pentru ca o eventuala recunoastere sa nu fie exonerat.

Art.454 Cod procedura civila:
Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, pretențiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepția cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere.
Da, este bine sa fie notificat mai înainte de a deschide procesul ca sa nu riscati surprize neplăcute.
Este vreo 350 lei o notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata silviu1958 silviu1958 Am fost dat in judecata pentru recuperarea unui prejudiciu stabilit in urma inventarului la gestiunea unde eram responsabil. Daca dupa primirea citatiei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea casatoriei spunand ca este din vina exclusiva a sa, va plati cheltuielile de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Neplata Iassmina Iassmina Buna dimineata! Am fost chemat in judecata pt. neplata facturilor restante catre furnizorul de agent termic . As dori sa im spuneti, va rog, daca, platind ... (vezi toată discuția)