avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA nou infiintat, o mica intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA nou infiintat, o mica intrebare

Buna ziua!

Am un infiintat recent un pfa, mai exact 10.09.2021, am depus declaratia 212 si am spus ca am sa produc 8000, deci un impozit pe venit de 800 de lei daca nu am cheltuieli.

Intrebarea mea este: Cum in momentul asta venitul mediu este 2300 de lei, eu daca produs lunar pana la final de an 2350-2400 de lei, in seamna ca eu sa platesc cas si cass?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:14, 2 Octombrie 2021
Se compara venitul net din perioada lunilor de functionare din anul 2021, adica cele patru luni, cu valoarea plafonului celor 12 salarii minime brute pe economie din 2021 adica 2300lei x 12. Daca e sub, cazul in care va incadrati dumneavoastra, nu sunteti obligat la declararea in declaratia unica si la plata celor doua contributii.
Multumesc pentru raspuns, am inteles la un moment dat ca una dintre cele 2 contributii, poate sa fie pusa ca si cheltuiala, este adevarat? Si daca da, care?
Cas-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Pfa sub plafonul de 22.800 de lei shine_nail shine_nail Buna seara, Doresc sa imi incep activitatea de manichiurista acasa si sa imi deschid un PFA. M-am documentat si privind veniturile mele din primul an nu voi ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa 2018 AlexandraU AlexandraU Buna ziua. Am tot citit informatii despre contributiile unei PFA in 2018, am inteles ca acum se plateste CAS si CASS calculat la 12 salarii minime pe ... (vezi toată discuția)