avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Act normativ anulare amenda - iesire din casa dupa ora ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Act normativ anulare amenda - iesire din casa dupa ora 20

Buna seara. In situatia in care se primeste o amenda contraventionala pentru iesirea afara din casa dupa ora 20 , pentru persoanele nevaccinate, ce act legislativ trebuie invocat pentru contestarea/anularea aceteia? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marius740 , utilizator 23:12, 2 Octombrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul legislativ care este trecut pe procesul verbal de sanctionare.
Multumesc pentru raspuns.
Din cate stiu eu ingradirea unor libertati se poate face doar prin lege organica, nu prin HG. In acest sens in baza carui act legislativ se poate invoca neconstitutionalitatea?

trandafir2 a scris:

Actul legislativ care este trecut pe procesul verbal de sanctionare.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza constitutiei.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala impotriva proces verbal Triangolo Triangolo Pe 01.05 am plecat de acasa la un Mega Image din apropiere (cam 300m de locuinta) sa iau o paine si o sticla de apa minerala. La intoarcere m-am intalnit cu un ... (vezi toată discuția)
Amenda in stare de urgenta brandon99 brandon99 In conditiile in care CCR a declarat ca fiind neconstitutionale amenzile primite in perioada starii de urgenta, intrebarea mea este daca amenzile primite ... (vezi toată discuția)
Constatie pv , ora trecuta gresit . ContSters64341 ContSters64341 Buna ziua. Astazi am luat o amenda radar in localitate, am fost surprins de un MCV in mers. Am prezentat toate actele mi s-a intocmit Pv-ul si am plecat. ... (vezi toată discuția)