avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj de folosinta Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj de folosinta Teren

Partaj de folosinta Teren.

Buna ziua, recent am achizitionat un imobil impreuna cu o cota de 1/2 din suprafata terenului. (Terenul este in suprafata de 1000mp, insa conform primariei nu se poate iesii din indiviziune). Mentionez ca suprafata de 500mp achizitionata este ingradita. ( Terenul a fost impartit printr-un gard realizat de dezvoltator) La momentul achizitionarii, gardul era deja realizat. Pe cealalta jumatate acum se construieste un imobil, si am vrea sa facem cu viitorii vecini un act pentru partaj de folosinta, astfel ca fiecare sa fie o "delimitare" a terenului in folosire. Si as avea urmatoarele intrebari:

1. Este alta varianta mai ok decat partaj de folosinta?
2. In cazul vanzarii, acest act facut intre noi acum, va mai fi valabil?(intre noii proprietari)
3.Se poate mentiona in CF aceasta impartire?
4. In cazul de fata datorita unei Hotarari Locale nu se poate iesii din indiviziune ( cerinta minima de 600mp / parcela), in cazul unor neintelegeri intre proprietari se poate face juridic iesirea din indiviziune?

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui teren unor multipli proprietari Mdoni Mdoni Buna ziua, Vreau sa cumpar, impreuna cu alte familii, un teren neparcelat. Exista un mod in care putem face asta fara ca pamantul sa fie impartit in prealabil ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare in neconcordanta cu succesiunea _adi_ _adi_ Conform unui certificat de mostenitor din data de13/01/1991 care are doua succesiuni (sotie si ulterior sot) un fiu devine singurul mostenitor (restul ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)