Conform unui certificat de mostenitor din data de13/01/1991 care are doua succesiuni (sotie si ulterior sot) un fiu devine singurul mostenitor (restul mostenitorilor renuntand)
In acest act se face referire la masa succesorala formata din:
-La prima succesiune: de cota de 1/2 din imobil locuinta si anexe gospodaresti si teren aferent in suprafata de 250mp. Mostenitori fiind sotul decedatei ( cota de 1/4) si un fiu (cota de 3/4)
-La a doua succesiune: de 5/8 dintr-un imobil locuinta si anexe gospodaresti si teren aferent in suprafata de 250mp
Mostenitor -fiu- in calitate de legatar universal
Ulterior se face un contract de vanzare- cumparare datat 29/03/1991 in care fiul mostenitor vinde unei persoane imobilul proprietate si teren in suprafata de 1000mp!!! Se mai spune in contractul de V-C ca imobilul si terenul a fost dobandit prin mostenire de la parinti facandu-se referire la certificatul mai sus mentionat.
Tot in contractul de V-C se specifica ca vanzarea sa facut in baza autorizatiei de instrainare nr...eliberata de primaria ...
Intrebari:
Exista vreo lege care specifica ca nu se vand locuri de casa avand mai putin de 1000mp?
Cum pot contesta acest act deoarece terenul mai sus mentionat a fost delimitat pe toata latimea lui la strada, iar in spate ramanand un teren al carui proprietar sunt in urma unui partaj judiciar?
Mentionez faptul ca eu nu vreau decat o cale de acces catre terenul meu (in jur de 4mx20m=80mp) iar incercarile mele de a solutiona aceasta problema pe cale amiabila au esuat (pretentii exorbitante)
adica vreti sa vi se acorte o bucatzica de teren ca sa aveti iesire la strada? atunci cereti in instanta o servitute de trecere, urmand sa-l despagubiti pe proprietarul care va da din terenul lui, culoarul de drum ,necesar dvs.
Se pare ca nu m-am facut inteles.
Eu am fost de acord sa-l despagubesc pe proprietarul terenului(cu toate ca a ,,cumparat" 1000mp de la cineva care nu avea decat 500mp pe actul de succesiune) numai ca pretentiile pentru cei 80mp se ridica la un pret fantastic (este echivalentul a 2000mp la pretul pietei)
Uzucapiune
_adi_
Mama a renuntat la dreptul de mostenire din partea parintilor in favoarea unui frate de-al ei, la fel cum au procedat si restul fratilor, unic mostenitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire
sicutza40
in urma succesiunii facuta dupa decesul tatalui meu in actul de succesiune scrie:mama straina succesiune,eu 1/2 si fratele 1/2(am un singur frate).De curand ... (vezi toată discuția)