Mama a renuntat la dreptul de mostenire din partea parintilor in favoarea unui frate de-al ei, la fel cum au procedat si restul fratilor, unic mostenitor ramanand acest unchi al meu (13.01.1991). Inainte sa decedeze acest unchi face un contract de v-c cu X, bazat pe succesiunea parintilor (la care ceilanti frati si surori sunt renuntatori) .
In actul de succesiune este precizata ca suprafata de teren 250mp, desi in realitate suprafata de teren este de 6000mp.
Am intrat in posesia actului de vanzare- cumparare de la arhiva notariatului, iar in actul de v-c datat 29.03.1991 se specifica ca suprafata de teren care se vinde este de 1000mp, pe baza unei adeverintei date de primaria locala si ATAT. Nu exista nici un alt act care sa dovedeasca existenta celor 1000mp, cerere sau titlu, decat actul de succesiune.(unde se specifica 250mp)
Precizez ca la primarie nu exista nici o cerere de punere in posesie depusa de acest unchi, sau de retrocedare pe legea 18/1991 deci implicit nu exista titlu de proprietate pentru cei 1000mp.
In momentul in care sau depus cererile de retrocedare din partea tuturor fratilor acestui unchi, unchiul decedase (nu a fost insurat si nu a avut copii, deci mostenitori au ramas fratiisi surorile lui) raspunsul a fost ca suprafata este de doar 5000mp restul de 1000mp nemaifacand obiectul retrocedarii
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca am inceput un proces de nulitate absoluta a actului de v-c poate fi invocat dreptul de uzucapiune de X cu sanse reale de reusita?
situatia este departe de a fi simpla. Uzucapiunea trebuie sa fie de 30 de ani si sa indeplineasca o sumedenie de conditii. ( neprecaritate, utilitatate, neviciere....sub nume de proprietar, etc....) Nu se intelege ce legatiura faceti dvs. intre anularea actului si uzucapiune...
Uzucapiune
RamonaLoredana
Am urmatoarea situatie:
Parintii mei au cumparat, in anul 1988, o casa de la doua surori care o mostenisera prin testament de la bunica lor. In baza acestui ... (vezi toată discuția)