Buna ziua tuturor !
Am disperata nevoie de ajutor in rezolvarea urm.situatii :
exista un titlu de proprietate dupa bunicul (din partea tatei )pe care sunt trecuti toti cei 5 copii ai sai(3 in viata-Nicolae,Vasile,C-ta si 2 morti-Ion si C-tin)-toti cu mostenitori. Impreuna au 25000mp.
Deoarece pe doi dintre copii ( Ion si C-ta) i-a ajutat cat a fost in viata cu bani(nu exista dovezi scrise), bunicul a impartit pamantul astfel:
Ion- 2000mp la camp,C-ta 1000mp la camp iar celorlalti 3 frati (Nicolae,Vasile, C-tin)cate 8000mp.
Tata si cei doi frati (Ion si Constanta) ajutati de bunic au vandut cu chitanta de mana(cu martori)unuia din unchii in viata (Vasile)pamant la camp(tata,Nicolae -2000mp ,Ion- 2000mp si C-ta-1000mp).
Deci ;-Nicolae(tatal meu-in viata) are 800mp terenul de sub casa si 5000mp la camp=5800mp
-unchiul (Vasile-in viata)care a cumparat de la ceilalti are un loc de casa de cca 900mp(pe care a construit o casa cu 15 ani in urma cu acordul fratilor(semnaturi)+4200 ai lui+2200(de la tata)+2000(Ion-decedat)+1000(Constanta) =10300mp,
-C-tin (decedat )are 8900mp la camp.
Deoarece tata (Nicolae)are 75 ani si o sanatate precara vrea sa iasa din indiviziune cu terenul de sub casa(800mp)pt. a -mi face acte de vanzare-cumparare pe acel teren si pe casa pt. care are rol .
Matusa (sotia lui C-tin si cele 2 fiice ale ei ,plecate in Italia) nici nu vor sa auda de dezbaterea succesiunii (prin instanta de judecata)sau de semnarea unui contract de vz-cumparare de la ei toti mostenitorii din titlu catre mine (corect ?),deoarece au aflat ca dupa 01.01.2010 se vor trece terenurile respective la rolul fiecaruia GRATUIT.(matusa ma ameninta in fel si chip inclusiv ca va pretinde terenul de sub casa pe care tata il are din 1962 daca inaintez dosarul in tribunal)!
Puteti sa-mi spuneti daca este adevarata varianta cu trecerea terenurilor sau a ramas o promisiune electorala?
Exista o alta solutie(uzucapiunii ?!) sa scoatem terenul de sub casa din masa succesorala ?Cum ma sfatuiti sa procedez?
Mentionez ca si unchiul care cumparat pamant de la frati se teme ca acestia isi vor pamantul inapoi si refuza inaintarea dosarului in instanta. Imi cer scuze daca am scris prea mult si va multumesc anticipat pt raspuns !
Mai bine adresati-va unu avocat, intrucat daca v-as da vreun sfat s-ar putea sa va incurc mai mult.
Aratatii toate inscrisurile care le aveti pentru a putea sa va reprezinte cu succes.
1.Din pacate nu prea urmaresc emisiunile electorale , mai ales cand suntem in anul alegerilor, asa ca nu inteleg cum adica sa va treaca pamanturile pe rolurile fiecaruia.....ca sa nu mai zic ca juridic vorbind nu inteleg cum ar face-o.
2. Nu se poate gasi o solutie la situatia d-voastra fara a se vedea actele. Va sfatuiesc consultarea unui avocat cu toate actele ce fac dovada proprietatii.