avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui teren unor multipli proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui teren unor multipli proprietari

Buna ziua,
Vreau sa cumpar, impreuna cu alte familii, un teren neparcelat. Exista un mod in care putem face asta fara ca pamantul sa fie impartit in prealabil de catre proprietar? De ex., sa se mentioneze in antecontract+contract faptul ca se vinde mai multor oameni, cu mentiune referitoare la ce suprafata ii revine fiecaruia. Si dupa cumparare, noii proprietari sa il parceleze ei conform contractului.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
Mdoni, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:58, 28 Martie 2022
Nu.
In urma dezmembrarii, fiecare lot va primi un numar cadastral unic, urmand ca fiecare cumparator sa achizitioneze lotul respectiv.
Nu se poate face totul la gramada. Daca terenul nu e dezmembrat, se intelege ca achizitionati cu totii in indiviziune toata suprafata
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
raluk0207, utilizator
veti specifica in act ca toti cumparati in cote egale suprafata de x m2 de teren.
Este obligatoriu să cumparăm suprafețe egale? Noi vrem unii mai mult, alții mai puțin teren.
Și dacă cumpărăm în indiviziune, putem parcela ulterior în așa fel încât fiecare să rămână cu cota din contract?

gi-jane2 a scris:

veti specifica in act ca toti cumparati in cote egale suprafata de x m2 de teren.

Puteți cumpăra în indiviziune, dar dezmembrarea (schițele și actul notarial) si ulterior partajul le veți suporta din spezele proprii.
Este puțin probabil ca inginerul cadastrist care va veni sa măsoare sa reușească sa lotizeze terenul perfect proporțional cu cota cumpărată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 4 coproprietari ai unui teren-as putea construi pe partea mea de teren lylutza lylutza Buna ziua.mi-am facut curaj sa cer un sfat ,o solutie .parintii mei au cumparat impreuna cu 3 vecini un teren.in contractul de v-c se specifica ca terenul se ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)