avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruirea SSM online
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruirea SSM online

Ca urmare a modificarilor aduse LEGII 319:2006 de LEGEA nr. 208 din 21 iulie 2021 si OUG 36/2021 , va rog sa-mi spuneti daca instruirea in domeniul SSM se poate face si online, utilizand semnatura electronica de catre lucratorii care o detin.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:02, 8 Octombrie 2021
Conform modificarilor aduse legii... asa se pare... dar ce facem cu obligatiile din H.G. 1425/2006 referitoare la completarea fisei, semnaturi, cine o pastraza...?

Dau facem fise electronice?!?

Eu zic sa intrebati la Inspectia muncii.ITM...
Instruirea din domeniul ssm se poate face si online daca lucratorii detin semnatura electronica, semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.
In acest sens trebuia modificat ROI al firmei. Costurile cu obtinerea de catre lucratori a unei semnaturi electronice sunt deductibile fiscal si se platesc de catre angajator.
OUG nr. 36/ 2021 mentioneaza la art.IV al.(3) ca se emite act normativ de modificare a HG nr. 1425/ 2006 in termen de 60 de zile care sa contina precizari (prractic cum va decurge instruirea online). Pana in prezent nu a fost publicat HG de modificare a normelor metodolgice. Deci, in practica, instruirea online nu se poate desfasura inca.
Trebuie sa nu uitam ca se refera la instruirea online a celor care practica telemunca.
telemuncă - forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, folosind tehnologia informației și comunicațiilor;
Proiectul e gata sa vedem cand se aproba
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (cluj). ... mvasilescu mvasilescu Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (Cluj). Patru lucratori din acest compartiment lucreaza tot de la domiciliu (in Cluj) . Cine face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, avem o situatie deosebita: compartimentul achizitii ... dutun dutun Bună ziua, Avem o situatie deosebita: Compartimentul achizitii regionale are șeful direct la sediul central și persoanele din subordine sunt la Directiile ... (vezi toată discuția)
Instruiri ssm si su floriontehnic floriontehnic cum inscriu pe cele doua fise (ssm si su), datele de instruire, introductiv-generala si la locul de munca? ex.: -instruirea ssm la angajare= 8 ore pe ... (vezi toată discuția)