avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! S-a cumpărat o locuinta la casa si se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! S-a cumpărat o locuinta la casa si se dorește consolidarea ...

Buna ziua!
S-a cumpărat o locuinta la casa si se dorește consolidarea si renovarea unui zid al casei care bate spre curtea vecinului(pensionar si fost judecător).Vechiul proprietar in 30 de ani nu a reușit să faca nimic ,deoarece vecinul nu a lasat sa intre prin curtea lui.Iar acum noul proprietar a primit acelasi raspuns "prin curtea mea nu este acces pentru a face reparații si nici sa se verifice starea clădirii.
As dori sa stiu dacă este vreo cale legală pentru a rezolva situația neplăcută si starea zidului,deoarece in timp se deteriorează și mai mul si pot cădea bucăți si nunumai spre curtea vecinului. Atunci cine v-a fi luat la raspundere?Vecinul ar fi bine sa inteleaga, ca e bine pentru ambele părți rezolvarea.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum sa formulez actiunea? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema ce o voi prezenta, Sunt proprietarul unei case iar casa vecina se afla intr-o stare de degradare foarte ... (vezi toată discuția)
Mi se darama casa! CarmenBindar CarmenBindar Buna seara, am si eu o mare problema. Am un perete exterior ce da in curtea vecinului, acesta nu ma lasa sa o izolez, peretele s-a crapat, am igrasie, mucegai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul: am reparat zidul casei de pe hotar. sandel1967 sandel1967 Buna ziua , va rog cine poate sa ma lamureasca intr-o problema pe care o am cu un vecin. Acesta are zidul casei construit pe granita ce ne desparte ... (vezi toată discuția)