avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa formulez actiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa formulez actiunea?

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in problema ce o voi prezenta,
Sunt proprietarul unei case iar casa vecina se afla intr-o stare de degradare foarte avansata. Casa vecina este lipita de zidul comun ce desparte curtile noastre. Casa este intr-o asa stare de degradare intrucat zilnic se desprin bucati din ea si cad la mine in curte. Hornurile stau sa cada si saptamanal se desprind bucati de caramida din ele si cad in curtea mea.Am chemat inspectia in constructii si au constatat cele afirmate de mine dispunand anumite masuri ce sa le ia vecinul.Precizez ca termenele acordate pentru luarea masurilor au fost cu mult depasite iar vecinul nu a efectuat nicio masura.
Intrebarea mea este urmatoarea: vreau sa intentez o actiune in instanta insa nu stiu exact cum sa denumesc obiectul actiunii si baza legala. Sa fie oare art.1378 Raspunderea pentru ruina edificiului? Ideea este ca eu nu vreau reparare de prejudiciu ci instanta sa-l oblige pe vecin sa ia masurile ce se impun pentru a ma feri de pericolul ce ma paste zilnic la mine in curte.
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Vecini problema! lamar lamar Pe una din laturile curtii mele se ridica casa vecinilor mei. Toate bune si frumoase, dar de cativa ani de cand m-am mutat aici, nu au facut nimic la casa lor ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate legala prelungiri hornuri casa vecina. paun97 paun97 Buna ziua, am si eu o curiozitate. Casa lipita de blocul in care locuiesc are construite niste prelungiri la hornurile din caramida. Aceste prelungiri urca pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-o casa care a fost vanduta in doua apartamente. ... bulandralucia bulandralucia Buna ziua, Locuiesc intr-o casa care a fost vanduta in doua apartamente. Vecinul de \"pereti\" si de curte a parasit casa de cinci ani pt a se instala in ... (vezi toată discuția)