avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini problema!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini problema!

Pe una din laturile curtii mele se ridica casa vecinilor mei. Toate bune si frumoase, dar de cativa ani de cand m-am mutat aici, nu au facut nimic la casa lor care inca de atunci era intr-o stare deplorabila. Intre timp, s-a darapanat si mai mult iar acum pur si simplu ma astept ca din moment in moment sa se prabuseasca pur si simplu la mine in curte. Mai mult decat atat, sub casa lui cred ca este o adevarata colonie de sobolani care prin sparturile din zid apar la mine in curte. Am incercat sa discut cu omul, dar fara nici un rezultat. Ce este de facut? exista vre-un mijloc legal prin care sa-l oblig sa-si repare casa, sau macar partea de casa care da spre curtea mea?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 18:42, 6 Septembrie 2010
Avand in vedere faptul ca imobilul este in stare avansata de degradare, ceea ce constituie pericol public, trebuie sa sesizati pimaria in vederea somarii vecinului sa obtina autorizatia de demolare si sa execute lucrarea de demolare.
Darie Tudor a scris:

..... somarii vecinului sa obtina autorizatia de demolare si sa execute lucrarea de demolare.

Daca imobilul a ajuns in acea stare cred ca vecinii nu au banii necesari sa demoleze si sa reconstruiasca!
sigur, e bine sa anuntati primaria si sa le cereti sfatul, dar mai curand va luati dv masurile de siguranta...chemati deratizarea, si eventual puneti o structura de lemn care sa va protejeze in eventualitatea prabusirii calcanului!
Deasemenea, ii puteti aduce la cunostinta vecinului faptul ca in conformitate cu prevederile art. 1002 Cod.civil " - Proprietarul unui edificiu este responsabil pentru prejudiciul cauzat prin ruina edificiului, când ruina este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţie" si sa-l fereasca Dumnezeu sa se pericliteze intergitatea corporala a vreunei persoane, ca-i bun de plata cu varf si indesat.
Este clar ca vecinii dvs.nu au bani pentru a renova casa,probabil sunt si in virsta.

Parerea mea este ca daca oricum mergeti la primarie sa va rezolvati problema propuneti primarului sa ""oblige"" persoanele care beneficiaza de ajutor social "sa faca ceva in =folosul comunitatii=asa macar stim pe ce se duc impozitele noastre.

Nu sunt de acord sa aratam ca o ruina dar cu limuzine tunate la porti.

Scuze daca nu sunt in subiect dar si parerea mea este un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu constructia unui supermarket langa casa mea georgeblaga georgeblaga Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de modul in care se construieste un supermarket langa casa mea. In urma cu 2 saptamani o firma a inceput constructia ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un proprietar care si-a facut modificari la baie ... capy2008 capy2008 Buna ziua! Am un propritar care si-a facut modificari la baie si imi curge mie apa in tavan . Am spart la mine si am vazut ca este de la el, de la inbinari ... (vezi toată discuția)