avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Locuiesc intr-o casa care a fost vanduta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Locuiesc intr-o casa care a fost vanduta in doua apartamente. ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-o casa care a fost vanduta in doua apartamente. Vecinul de "pereti" si de curte a parasit casa de cinci ani pt a se instala in alt oras si nu mai vine de trei ani ca sa-si vada locuinta. Curtea e invadata de buruieni care au patruns in curtea mea, copacii cad peste gardul (refacut de mine in intregime) cu riscul de a smulge firele de electricitate si telegraf, acoperisul s-a spart pe partea lui dar, cum podul este comun, am fost eu inundata si a trebuit sa-l repar si sa refac complet camera in care curgea apa din tavan, I s-au spart tevi si la mine e vesnic igrasie, etc. In plus, nimeni nu stie unde sta acum si nu am cum sa dau de el. Ce pot face ? Care-s obligatiile lui ? Ce procedura poate duce la gasirea lui ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 18:40, 16 August 2021
Puteți încerca să-i aflați identitatea la primărie sau de la cartea funciară (dacă știți nr. CF al imobilului).

Puteți formula cerere de chemat în judecată si să solicitați obligarea proprietarului lanplata daunelor cauzate prin ruina edificiului. Potrivit legii, proprietarul unei construcţii este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina sa, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcție (1378 c.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina lovita de tencuiala cazuta de pe cladire InaME InaME Buna seara, am nevoie de sfatul unui cunoscator in urmatoarea situatie: masina mea a fost lovita de o bucata de tencuiala cazuta de pe peretele unui bloc, in ... (vezi toată discuția)
Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata ... (vezi toată discuția)
Cum sa formulez actiunea? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema ce o voi prezenta, Sunt proprietarul unei case iar casa vecina se afla intr-o stare de degradare foarte ... (vezi toată discuția)