avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare fara penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare fara penalizare

Buna ziua
Am 35 de ani de cotizatie la varsta de 51 de ani (angajata in luna septembrie 1986, cu carte de munca, in prezent inca angajata).
In contextul in care am ca si studii superioare o universitate (de 4 ani) si un masterat (de 2 ani) cu frecventa la zi, curs de seara, pot beneficia si de o recunoastere a acestora ca si vechime sau sa ma ajute la varsta de pensionare?
Mai precis care sunt optiunile sa pot iesi la pensie mai devreme fara penalizare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Pucheanu , utilizator 17:45, 7 Octombrie 2021
Pensie anticipata(fara penalizare) la 58 ani.Conditia de stagiu este de 43 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare femei Irina1201 Irina1201 Buna ziua, as dori sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie avand urmatoarea situatie: - data nastere: ianuarie 1968 - data angajare: noiembrie 1986 - 7 ani ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat doru anghel doru anghel Sunt nascut in 7 dec 1953. Am facut facultate la zi intre 1972-1977. M-am angajat in 11 august '77. Nu am grupe. Am 3 pauze in cartea de munca in ... (vezi toată discuția)
Pensie Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Mam nascut in anul 1960 si as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa ies la pensie ! Am aproximativ 30 de ani de vechime in munca! (vezi toată discuția)