avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

In data de 19.12.2009 am avut un accident pe ruta Craiova Calafat la 20 km de Craiova in padurea Radovanului.Circulam regulamentar cu viteza de aprox. 70 km deoarece parcursesem circa 100 de metri de la iesirea dintr-o curba cu unghi de 90 de grade cand din contrasens un autoturism Toyota Yaris a parasit banda de mers si a trecut pe banda noastra.Impactul nu a putut fi evitat desi sotul meu care conducea a luat volan dreapta insa nu prea mult deoarece riscam sa intram in padure si instinctiv a franat cat a putut.De precizat este faptul ca impactul a fost devastator,ne-a afectat toata partea fata stanga a masinii,aripa dreapta fata si portiera dreapta fata.Au sarit toate airbag-urile iar masina s-a pozitionat perpendicular pe sosea cu portbagajul catre padure.Tin sa mentionez ca soferul care a cauzat accidentul nu avea carnet de conducere auto si dupa cum am constatat noi se afla in stare de ebrietate.Imediat dupa impact am acordat primul ajutor soferului accidentat,adica omul isi inghitise limba,i-am tras-o,am chemat salvarea si politia prin serviciul 112 si cam atat.Acum problema este ca societatea la care am avut asigurare Casco in urma evaluarii a dat dauna totala si nici unul din lucratorii de acolo nu pot sa-mi spuna cati bani voi primi de la ei,exista variante cu 60 la suta,80 la suta,sa vanda ei epava pe web,astfel incat nu mai inteleg nimic.In declaratia pe care am dat-o la politie am spus ca nu am alte pretentii decat ca respectivul care este vinovat sa-mi repare masina nestiind in momentul respectiv ca este dauna totala.Mentionez ca atat eu cat si sotul avem certificate medico-legale,deoarece am suferit din cauza airbag-urilor,a centurilor care ne-au strans ca niste chingi cat si a impactului,respectivul avea in jur de 100 km pe ora.Autoturismul meu-Nissan Qashqai,inmatriculat in iunie 2008,cu 35.000 km la bord era asigurat la suma de 15.000 de euro,ori cu cat imi dau cei de la asigurari si nici nu stiu cat nu pot sa mai achizitionez altul.Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ivantu Mihaela , utilizator 19:41, 13 Ianuarie 2010
Va multumesc pentru sfaturile primite,inteleg ca trebuie sa plec capul in fata celui care m-a pagubit,din cauza caruia am avut atatea suferinte,sa accept ideea ca eventual puteam sa ramanem handicapati din cauza unui individ inconstient,ca asa este la noi.....trebuie sa inghitim toate mizeriile....sa raman si fara masina si traumatizata iar individul sa se plimbe bine merci,ca eu sunt fraiera si n-am nici o pretentie,sau mai bine sa-i multumesc pentru ,,binele'' pe care mi l-a facut.Si as mai fi recunoscatoare daca cineva mi-ar gasi o masina asa cum am avut cu 15000.Si daca as avea 4 clase sau daca as fi coborat din bananier poate as fi acceptat,dar in cazul meu cu respect va spun ca nu accept asa ceva.
Va inteleg supararea si dezamagirea in urma faptului deja intamplat.Cred ca motivul pentru care ati acceptat ca suma asigurata sa fie de numai 15000E a fost sau o neatentie, sau ati dorit o prima mai mica, sau polita a fost facuta cu ocazia obtinerii unui credit si la momentul respectiv nu v-a deranjat valoarea de asigurare.
fata de asiguratorul CASCO nu puteti avea pretentii peste aceasta valoare.
Mai aveti posibilitatea solicitarii in instanta, plata daunei de catre vinovat si de catre asiguratorul extern , prin reprezentantul din Ro., solicitand pe langa daunele materiale(reparatia masinii) si daune morale.
Fara sa va cunosc preferintele exacte, si fara sa ma straduiesc prea mult, va dau o idee:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator
Sunteti foarte amabil,dar nu ati inteles exact ceea ce am postat in data de 12,nu am preferinte deosebite ci numai pretentia sa am o masina asa cum am avut-nu ati fost atent la detaliile din prima postare a mea,masinile despre care vorbiti dvs.sunt in leasing si sunt pe benzina,eu nu am avut masina nici in lleasing nici pe benzina si inca un detaliu mult mai important pe care nu l-ati observat este acella ca sunt revoltata fata de inconstientii care circula pe strazi la modul cum a circulat cel care a provocat accidentul.As fi dorit sa discut mai degraba cu un avocat pentru ca indivizi de genul acesta trebuie sa fie pedepsit exemplar ca alta data sa nu se mai intample asa ceva.Poate in felul acesta si altii ca el nu ar mai indrazni sa mai incalce legea-deci ar fi mai putine tragedii pe soselele patriei.
Iar in ceea ce priveste valoarea politei de asigurare,lucratorul asirom la valoarea de 15000 a asigurat-o desi masina era fabricata in nov.2007,inmatricutala in martie 2008,factura de cumparare in 2008 a fost de 27.000 euro,eu am cumparat masina second in iulie 2009 cu 21.000 km la bord cu bani cash-fara imprumut la banca asa cum credeti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Refuz plata despagubiri casco autotal autotal In data de 15.12.2010 am avut un accident cu masina mea din care a rezultat o dauna totala conf.devizului eliberat de reprezentanta AUDI din Piatra Neamt.In ... (vezi toată discuția)
Recuperare fransiza eveniment, dauna totala si rate restante de la asiguratorul vinovatului cstef cstef Buna ziua! Am suferit un eveniment in urma caruia vehiculul meu a fost declarat dauna totala, vinovat de producerea evenimentului fiind celalalt sofer. Eu ... (vezi toată discuția)