avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Eu in calitate de mama proprietar al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Eu in calitate de mama proprietar al unui teren și ...

Buna ziua ! Eu in calitate de mama proprietar al unui teren și casa dau voie unuia din fii sa-și construiască casa lui pe terenul meu ! Dar fiul vrea sa fie trecut ca proprietar pe actele casei cu soția lui ,deci sa fie proprietari ai casei construie împreuna cu situa lui ! Întrebare : poate fi proprietar pe casa dacă terenul este pe numele meu ? El dorește sa ii vina toate utilitățile pe numele lui ! Nu știu dacă m am făcut înțeleasă ,dar va multumesc anticipat pt răspuns !
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:09, 8 Octombrie 2021
Daca aveti terenul intabulat si sunteti de acord sa constituiti in favoarea fiului si a sotiei un drept de superficie in scopul edificarii unei constructii, da, este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)