avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calcul termen Am o mare rugaminte la dumneavoastra ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calcul termen Am o mare rugaminte la dumneavoastra legata de ...

calcul termen
Am o mare rugaminte la dumneavoastra legata de faptul ca am o mare dilema cu calculul termenului cand a devenit o hotarare defintiva. In dovada de comunicare scrie ca astazi 5 iulie 2019 s-a afisat la usa. In horarare se spune ca devine definitiva la 30 de zile de la comunicare. Care este data exacta cand horararea devine definitiva ? O grefiera imi spune ca 5 a picat intr-o zi de vineri si ca nu se mai pune la calcul sambata si duminica si se incepe cu ziua de luni, adica 8 iulie. Totodata, pe dovada de comunicare, in care scrie clar ca "astazi 5 iulie 2019.....s-a afisat pe usa...." se afla apoi si stampila de 6 iulie cand acea dovada de comunicare a plecat catre judecatorie, iar grefiera considera ca acea zi este de comunicare .. Eu stiam ca numai atunci cand pica la final intr-o zi de sambata, duminica sau sarbatoare nationala se trece la urmatoarea zi lucratoare. Teoria este cat de cat simpla: prima zi si ultima nu se socotesc...., dar in cazul de fata cand devine definitiva hotararea? Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2021
mimi1960, utilizator
Cel mai recent răspuns: mimi1960 , utilizator 11:56, 28 Octombrie 2021
Eu stiam ca numai atunci cand pica la final intr-o zi de sambata, duminica sau sarbatoare nationala se trece la urmatoarea zi lucratoare.

Da, asa este.
multumesc! dar totusi vroiam un raspuns avizat, cu data ramanerii definitive a hotararii in cazul prezentat.
Raspuns avizat? Ce inseamna "avizat"?
Hotărârile devin definitive la data expirării termenului de exercitare a apelului ori recursului sau, după caz, la data pronunțării.

mimi1960 a scris:

In horarare se spune ca devine definitiva la 30 de zile de la comunicare.

Nu cred că scrie ad litteram ce povestiți. Însă, trebuie să fi fost scrisă calea de atac și termenul în care putea fi exercitată (de aici cele 30 de zile despre care vorbiți).

Ca să aflăm data rămânerii definitive, trebuie să cunoaștem data comunicării pentru TOATE părțile din proces.
Dacă dvs. vă uitați într-o singură comunicare și ne povestiți ce se zice că ar scrie prin ea, nu-i destul. Dar, hai să zicem că aceea ar fi fost cea mai târzie dintre comunicări (5 iulie). Atunci, data când se putea legaliza ar fi fost 6 august (în data de 5 aug. că se mai putea declara, în termen, calea de atac).

Vă ajută la ceva? Că vorbiți de 2019.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspuns! Da, toate partile din proces au primit in aceeasi zi. Probabil ii va fi de ajutor prietenei mele care ma rugase sa aflu acest raspuns. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii judecatorului pe hotararea legalizata zandan zandan Am avut partajul succesoral. Sedinta de pronuntare a fost in 15 iunie 2010. Comunicarea a fost in 26 august 2010. Am scos hotararea de la judecatorie, cea ... (vezi toată discuția)
Legalizarea hotaririi evgheni evgheni In urma unui proces de succesiune partaj (in calitate de reclamant), cea lalta parte in calitate de parat avind domiciliul in S.U.A, la data de ... (vezi toată discuția)