avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa semnaturii judecatorului pe hotararea legalizata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa semnaturii judecatorului pe hotararea legalizata

Am avut partajul succesoral.
Sedinta de pronuntare a fost in 15 iunie 2010.
Comunicarea a fost in 26 august 2010.
Am scos hotararea de la judecatorie, cea legalizata, in luna noiembrie. Acum, cand m-am trezit si eu sa deschid alta actiune am observat ca nici comunicarea si nici copia legalizata nu au semnatura judecatorului. Mai mult, copia legalizata e copie la copia comunicarii si e semnata doar de grefier si stampila de irev. Pe citarea comunicarii , adica pe hartiuta care a insotit comunicarea e doar semnatura grefierului si a presedintelui, dar aici lipseste numele presedintelui. Ce pot sa fac?
Cu deosebita stima.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:21, 10 Septembrie 2013
Actele sunt perfect valabile, Nu se inscrie semnatura judecatorului
Din cate am citit se pare ca acea copie legalizata se face de pe hotararea de la dosar care e neaparat sa fie semnata. Deci, poate sa devina lovita de nulitate. Ma insel? Eu pot sa merg la cadastru cu o hotarare neasumata de cel care a judecat-o?Nu semnatura e cea care face diferenta intre o hartie xeroxata si una valabila si valida?
Pentru ca am mai raspuns la acest subiect, pentru lamuriri va invit sa lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Mai adaug ca hotarare legalizata presupune aplicarea stampilelor instantei respective si a mentiunilor care privesc data si modalitatea ramanerii definitive si irevocabile a hotararii ( pe care le aveti deja) si ca nu veti avea probleme nicaieri folosind hotararea in formula in care ati primit-o.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila addriantudor addriantudor Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatoarei probleme. In data de 22 august 2010 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de ... (vezi toată discuția)