avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot optine ecxlusivitate pe un produs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot optine ecxlusivitate pe un produs

as dori sa optin ecxlusivitate pe un produs pentru al distribui la nivel de tara sau macar de judet dar nu stiu cum sa procedez deoarece pe produs sunt 2 firme importatoare astept or ce sugesti:(e
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:26, 14 Ianuarie 2010
Exclusivitatea ti-o acorda producatorul in baza unui contract de distributie exclusiva, care prevede si dreptul de folosinta a marcii respective.
Pentru a fi opozabil acest contract fata de terti trebuie sa fie in inregistrat la OSIM si publicat in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.
va multumesc ff mult ptr raspuns dar nu cred k am explicat eu bine 'produsul este fabricat in bulgaria importatori pentru romania care de fapt sunt trecuti pe ambalaj sunt 2 firme una la ct si una gr eu sunt in tratative k firma din gr pentru distributie dar mie frica sa nu le fac eu piata de desfacere si apoi sa ma sara cum pot sa ma acopar legal va multumesc ffff mult
Daca altii sunt sunt importatorii, va pot acorda exclusivitate pe o anumita zona dar nu trebuie sa ajungeti la OSIM pentru asta.
Daca sunteti distribuitor, atunci nu trebuie sa va plangeti pentru ca produsul il vindeti in reteaua dvs. de distributie si daca "va sar" ramaneti in distributie cu celellate produse din oferta dvs. Oricum contractele se fac pe o perioada de timp iar produsele se uzeaza moral astfel ca uneori nu mai sunt cautate
Comertul este o meserie riscanta.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de exclusivitate in comertul intracomunitar mmp mmp O firma germana pretinde ca detine exclusivitate de vanzare in Romania a unor echipamente industriale produse de o firma din Spania. Din cate stiu, in baza ... (vezi toată discuția)
Interdictie comercializare produs cosmin_1010@yahoo.com cosmin_1010@yahoo.com Buna ziua! Va supun atentiei un subiect interesan legat de inregistrarea marcilor si interzicerea comercializarii unui produs. De aproximativ 2-3 ani se ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)