avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat ...

Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat in luna iunie a acestui an. Dupa o saptamana a decedat si sotia lui cu care locuia in aceeasi casa desi erau divortati din anul 2011 {din cate stiu de la fratele meu vitreg nu s-a facut partajul dupa divort}. Ideea este ca am deschis sucesiunea si nu am dat peste un notar prea cooperant si nu sunt lamurita care sunt cotele care revin fiecaruia dintre mostenitori , mai ales ca am inteles ca si legea s.ar fi schimbat... Deci suntem trei copii mostenitori, doi din prima casatorie si unul din a doua casatorie. masa succesorala este alcatuita dintr-un apartament si trei terenuri , dintre care unul agricol care este in arenda. Terenurile desi erau cumparate de tata, am avut surpriza sa constat ca si cea de-a doua sotie este trecuta in acte deoarece terenurile au fost cumparate inainte de divortul cu aceasta. In acest caz care este cota care ne revine fiecaruia? Mentionez ca mai avea si niste bani in banca dar am inteles ca acestia se impart in trei parti egale ( Sper ca am inteles bine!}
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:01, 11 Octombrie 2021
Buna ziua,
Trebuie stabilit in prima faza cui apartin bunurile, ce cota apartine fiecaruia...
Fratele vitreg este frate de mama sau de tata?
Oricum ar fi... acesta mosteneste doar pe parintele biologic daca nu a fost infiat de celalalt parinte.
Doar partea din bunuri ce apartine parintelui fratelui dvs. vitreg se imparte la trei, restul bunurilor ce apartin celuilalt parinte se impart doar la copii acestuia, daca cel vitreg nu a fost infiat.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Buna! ma numesc tibrea ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama ... IONUT041 IONUT041 Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama are un apartament si in contraculul apartamentului este trecut si tata-l meu vitreg,deci ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)