avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta gard hotar 60 cm?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta gard hotar 60 cm?

Buna ziua. Langa mine s-a mutat o persoana care isi construieste o locuinta si am niste nelamuriri, daca ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Casa noastra, construita prin anii '60 aproximativ... este construita pe hotar, si avem doua geamuri care dau direct in curte la ei,nu in casa. Mai demult, acel teren il foloseam noi, deci nu era nici o probelma cu ferestrele, pentru ca era al nostru, obtinut doar printr-un contract scris la mana. EI bine, prin 2016 persoana care ne-a vandut noua acel teren a vandut terenul iar, de data asta cu acte, noilor proprietari, care acum, construiesc.

Proprietarul vrea sa ne punem geam fix spre el, adica sa nu se deschida, asta mi se pare in regula, dar, tot spune ca ne face gardul chiar langa perete, si ne da doua optiuni, ori face gardul langa perete, ori cat tine casa noastra sa nu mai faca gard si zidul sa ramana drept gard.

Chestia e ca eu vreau sa stiu daca el trebuie sa faca gardul la o distanta de 60 cm de hotar, este obligat? Vrea sa faca gard din tabla cu temelie.

Deci, avand in vedere ca aceasta casa e pe hotar(a noastra), el trebuie sa respecte cei 60 cm distanta?

Am eu dreptate sau el?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:16, 11 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. El nu are ce sa respecte.
dvs. avand casa pe hotar, trebuie sa nu aveti deschidere/geamuri catre proprietatea lui la mai putin de 60 de cm.
Multumesc de raspuns. Si atunci, ce poate sa faca?
Poate sa faca gardul chiar si in geam? Sa imi ia lumina? Sau sa ne intelegem si sa ramana zidul casei noastre drept gard, atat cat tine?

Geamurile am inteles ca mi se permite atata timp cat nu au deschidere sau doar daca au deschidere pe vertical si, ca sa nu vad in curte la el, si totusi sa am lumina in casa, sa punem ferestre din acelea care nu permit vederea prin ele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu vreti ca gardul sa va astupe lumina, acceptati ca peretele dvs sa ii tina post de gard

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la intimitate jon85 jon85 un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)