avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului ...

Buna ziua,
as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului sau presedintele asociatiei de prorietari poate opri sau amana furnizarea agentului termic chiar daca furnizorul considera ca sunt indeplinite conditiile de furnizare a agentului termic?
Mentionez ca sunt proprietar de apartament in bloc si , la fel ca si alti proprietari dorim sa avem caldura, Presedintele asociatiei a spus ca intrucat exista persoane care nu vor sa plateasca cldura, nu poata da drumul la caldura in bloc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stelus22 , utilizator 09:22, 13 Octombrie 2021
Reprezentantii asociatiei de proprietari legal nu detin autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere sistarea sau restrictionarea furnizrii utilitatilor in sistem centralizat
Exista conventia ca presedintele de asociatie sau administratorul de imobil sa solicite "opinia" locatarilor =avand in vedere costurile aferente
Afirmatia presedintelui dv de asociatie nu are suport legal
Presedintele de asociatie de proprietari are obligatia legala sa reprezinte interesele majoritatii proprietarilor
Daca majoritatea proprietarilor solicita furnizarea caldurii,presedintele de asociatie are obligatia sa nu intervina asupra instalatiei de furnizare agent termic
Daca exista proprietari care nu vor sa plateasca caldura ,acestia au dreptul sa se debranseze de la sistemul centralizat alimentare utilitati -fara sa afecteze confortul mahoritatii locatarilor
Notificati oficial presedintele de asociatie sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare,sa reprezinte cu buna credinta interesul majoritatii proprietarilor care ii asigura indemnizatia lunara,sa nu restrictioneze furnizarea utilitatilor in sistem centralizat -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc pentru raspuns, totusi am citit pe mai multe site-uri ca daca un singur proprietar doreste furnizarea caldurii (dreptul proprietarului) acest lucru trebuie respectat.(in cazul de fata sunt mai multi proprietari care doresc caldura)
Sau trebuie sa fie o majoritate 50%+1 ?.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare centrala de bloc stoicaaurora stoicaaurora Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie: am un apartament intr-un bloc cu centrala proprie. Mama mea care a locuit acolo a murit si nu mai locuieste nimeni ... (vezi toată discuția)
Debransare termoficare Verona A Verona A Buna ziua, locuiesc intr-un bloc contorizat-fiecare apartament si sunt debransata de la sistemul centralizat de termoficaredin luna Iunie 2019(cu proces verbal ... (vezi toată discuția)
Neplata partilor comune la caldura PetruCri PetruCri Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez. Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai ... (vezi toată discuția)