Buna ziua, locuiesc intr-un bloc contorizat-fiecare apartament si sunt debransata de la sistemul centralizat de termoficaredin luna Iunie 2019(cu proces verbal de debransare)Am depus la asociatia de locatari procesul verbal si cu toate acestea in lunile Noiembrie si Decembrie am de plata mai mult decat are alt apartament(alt bloc) la pausal. Ce pot sa fac?
comparatiile intre blocuri nu sunt extrem de relevante. dvs sunteti obligata sa platiti o contravaloare a consumului de energie aferent tevilor blocului ce trec prin apartamentul dvs (chiar daca v-ati debransat), precum si cel al incalzirii spatiilor comune. verificati mai intai sumele pe care le platesc vecinii dvs si daca este o neregula in calculele asociatiei
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
In baza documentelor eliberte de catre asociatia de proprietari pentru debransare,a documentelor depuse de dv pentru dare in functie centrala termica,sigur asociatia de proprietari a inregistrat in evidenta de calcul caldura+apa calda aspectul ca dv sunteti debransata de la furnizare apa calda +agent termic
Verificati atent natura sumelor impuse pe lista de intretinere aferent caldura +apa calda
Pe de alta parte,conform disp L nr 196/2018 proprietarii debransati de la sistemul centralizat de furnizare utilitati ,detin obligatia sa achite lunar cote parti comune
Buna ziua, in Drobeta Tr.Severin nu mai este apa calda menajera de 3-4 ani,a ramas decat cu agent termic pentru incalzire.Am facut toate demersurile,depus toate actele necesare debransarii la toate institutiile(furnizorul de agent termic).Furnizorul a aprobat debransarea,au venit au facut sigilarea(debransarea)dupa care am fost la sediul lor am platit si mi-au dat procesul verbal de debransare in luna Iunie pe care sa-l depun la asociatia de proprietari. In luna septembrie am facut o aducere la cunostinta la care am atasat acel proces verbal in original in speranta ca incepand cu furnizarea agentului termic voi mai figura ca si debransata(am instalat centrala proprie de apartament) si voi plati doar cota parte(5% conform procesului verbal de debransare) la partile comune.Cu toate acestea la firma care face citirea repartitoarelor de caldura(contract inceiat intre firma respectiva si asociatia de proprietari) nu figurez ca si debransata.Ce as putea sa fac?Va multumesc.
mai intai, notificati cititorul, atasand documentatia de debransare, precum si o adresa a asociatiei cum ca sunt in cunostinta de cauza privind noul dvs statut. solicitati recalcularea. e adevarat ca o sa fie munca mai multa de ambele parti, dar nu pare a exista baza legala pentru calculele care le-au facut. asta in conformitate cu descrierea dvs.
o intrebare: de ce nu ati facut aceste lucruri deja? era doar interesul dvs...
Buna ziua,in primul rand va multumesc pentru raspuns.Am luat legatura cu presedintele de asociatie in data de 23.12.2019 sa-l intreb de ce nu figurez debransata si mi-a solicitat sa fac poza la procesul verbal(chiar daca il avea depus la asociatie)si sa-l trimit pe whats app sa rezolve urgent situatia.E adevarat ca am fost foarte credula ca v-a face ceva dar acum cand au afisat cheltuielile lunii Decembrie am constatat cu stupoare ca nu a facut nimic si am aflu in aceeasi situatie ca luna Noiembrie.Va multumesc inca odata pentru raspuns.
Debransare
Verona A
Buna ziua, in Drobeta Tr.Severin nu mai este apa calda menajera de 3-4 ani,a ramas decat cu agent termic pentru incalzire.Am facut toate demersurile,depus ... (vezi toată discuția)