Un proprietar a adus la sediul administratiei un proces verbal de debransare incepand cu luna oct., insa a depus acest proces-verbal in luna noiembrie, inregistrandu-se lucrarea acestuia la administratie. Intretinerea deja se calculase de catre firma de aministrare. Ulterior acesta a solicitat recalcularea intretinerii pt luna oct. Intrebare; Cum este normal sa se actioneze in mod legal, avand in vedere ca acesta a adus procesul verbal de debransare mai tarziu? Este normal sa se accepte recalcularea intretinerii sau debransarea se ia in considerare incepand cu luna noiembrie, cand acesta a adus actele de debransare?
Calculul caldurii ca deconectat se face incepand cu data in care a adus la cunostinta acest lucru si cand dv., ca administrator sau presedinte de asociatie ati putut sa verificati, adica de la data la care a fost inregistrat PV.
In mod normal din comisia de redactare a procesului verbal de debransare fac parte:
- reprezentantul firmei de furnizare a energiei termice;
- reprezentanrtul as. prop.;
- proprietarul;
Cine a intocmit acest PV, fara ca as. prop. sa stie si ce valabilitate are acest document?
Daca proprietarul in cauza a "dormit in papuci", lasati-l sa mai doarma, poate se va trezi la un moment dat (de fapt s-a trezit saracu' cu o luna mai tarziu).
Comitetul executiv poate lua orice decizie fara teama de a gresi, macar asa de invatatura de minte!
Sigur ca trebuie sa se tina cont de data procesului verbal, de data debransarii efective, de data anuntarii (dar de ce anuntare cand asociatia trebuie sa participe la intocmirea procesului verbal, asa cum s-a spus...), dar poate rezolva si tinand cont de situatia concreta a consumului de agent termic si apa calda.
Daca administratorul a facut calculele, ce a avut in vedere la aceste calcule cand apartamentul resoectiv nu a consumat agent termic si nici apa calda!?
Apartamentele (sau acel apartament) sunt contorizate individual cu apometre pentru apa calda si cu repartitoare de caldura?
Daca acel apartament a platit pana acum pe baza apometrului de apa calda individual si pe baza repartitoarelor, acum in luna in discutie, s-au citit acestea?
Sau nu este un bloc 9apartament) contorizat?
Oricum, daca-i un proprietar fara restante si care-si indeplineste, de obicei, obligatiile in cadrul asociatiei, eu i-as recalcula incalzirea si apa calda pe acea luna.
Situatia este clara: asociatia nu ii poate crea proprietarului o obligatie de plata pentru ceva ce nu exista.Se remarca birocratia administratorului obisnuit sa comenteze mereu daca vine vorba de ceva treaba de facut adica de a recalcula ceva.Multi administratori uita pentru ce au fost pusi la biroul asociatiei si cade cerul pe ei daca cineva solicita o recalculare.Cred ca sunt atavisme din vechea oranduire.
Solutia:solicitati in scris recalcularea si urmariti aplicarea acesteia pe lista de plata.Daca nu se conformeaza cautati pe internet un formular de actiune de chemare in judecata si contestati suma ,angajati-va un avocat, cereti in instanta o expertiza etc. pentru ca toate va vor fi decontate prin hotarare judecatoreasca.
Si daca si alta data sunteti sigur de castig, nu ezitati, actionati.=D>
Deconectare
ianasi elena
Buna ziua!
Avem in bloc un proprietar care si-a montat centrala termica fara sa aiba acordul asociatiei deoarece avea debite si fara proces verbal de ... (vezi toată discuția)