avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concedii neefectuate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concedii neefectuate

Daca in 2009 nu au efectuat tot concediul de odihna, va trebui sa trec zilele ramase in planificarea de concedii pe 2010?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:23, 10 Ianuarie 2010
Da!
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Multumesc mult.
Când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârşitul anului următor, în perioada solicitată de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediilor neefectuate, in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Zile concediu mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca nu am consumat toate zilele de concediu de odihna in 2008, mai pot beneficia de ele in anul 2009? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna neefectuate 2011-posibilitate consumare in 2012? cove_adrian cove_adrian Buna ziua! Beneficiez de 21 de zile de concediu de odihna. Anul acesta mi-au ramas neefectuate un numar de 12. Exista posibilitatea legala de a le lua in ... (vezi toată discuția)