avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu

Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca nu am consumat toate zilele de concediu de odihna in 2008, mai pot beneficia de ele in anul 2009? Ma refer la zilele ramase din concediul de odihna din anul 2008.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:11, 31 Ianuarie 2009
Bineinteles. In cursul acestui an va puteti lua zilele de concediu ramase din anul 2008, iar compensarea lor in bani este posibila doar in cazul incetarii contractului de munca.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârşitul anului următor, în perioada solicitată de salariat.
Pentru "amanarea" concediului in anul urmator trebuie incheiat un act intre cele doua parti in anul in care nu s-a efectuat concediul?
Adica este legal ca eu sa cad la intelegere cu angajatorul (fara sa se explice sau sa se detalieze motivele, de exemplu) si sa imi efectuez concediul/o parte din concediu in anul urmator?
Nu trebuie sa se incheie cu angajatorul niciun fel de act, in acest sens.
Neefectuarea CO se poate verifica si din programarile facute pentru anul respectiv, din numarul de zile de CO efectuate in anul respectiv etc.
Nu exista nici o lege care sa impuna obligativitatea efectuarii concediului de odihna stabilit prin CIM ntr-un an? Legat de timpul de odihna, sau cam asa ceva ...

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediu 2008 i0n i0n va salut, lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata 24 de zile de concediu pe an din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)
Plata concediului la sfarsit de an madyfree1987 madyfree1987 Am si eu o intrebare . In momentul in care lucrezi cu carte de munca , norma intreaga , perioada nedeterminata si nu iti iei concediul de odihna cuvenit de 22 ... (vezi toată discuția)