avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu 2008

va salut,

lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata
24 de zile de concediu pe an
din zilele aferente anului 2008 mi-am luat doar 5 sau 6, cu cerere scrisa si aprobata
intrebarea mea este: se pot cere si restul zilelor acum ? sau daca cer concediu voi intra in cele aferente anului 2009 ?

multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:05, 17 Martie 2009
zilele de concediu de odihna neefectuate pe 2008 trebuie acordate sau platite in bani.
In situatia dvs. se aplica dispozitiile Codului muncii, art.141:
Art. 141.
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Asadar, obligatoriu efectuati mai intai zilele de CO aferente anului 2008.
Zilele de concediu de odihna neefectuate in anul 2008 trebuie sa se efectueze obligatoriu pana la sfarsitul anului 2009. aceste zile de concediu nu se includ in cele care trebuie efectuate in anul 2009 , ci se cumuleaza cu acestea. Cand doriti sa efectuati acest concediu restant , faceti o cerere angajatorului.
Compensarea in bani a CO neefectuat se poate face doar in cazul incetarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)
Zile concediu mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca nu am consumat toate zilele de concediu de odihna in 2008, mai pot beneficia de ele in anul 2009? Ma refer la ... (vezi toată discuția)