avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Excludere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Excludere asociat

Buna ziua,

Detin 30% dintr-un SRL, deci mai exista un asociat cu 70% care este si adminstrator, acum exista neintelegeri intre noi. Firma functioneaza si este profitabila, as putea sa-l exclud eu pe asociatul meu, sau nu am nici o sansa tinand cont de faptul ca el este majoritar si administrator.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:16, 11 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Tinand cont ca asociatul detine 70% fiind in fapt maforitar si admin.
va sfatuiesc sa lasati mai multe detali explicite despre incadrarea SRL-ului de mai sus, ex. neintelegerile create sunt de natura materiala, daca da puteti detalia..o mica parte..dintre ele ?
Trebuie sa fie de acord sa paraseasca societatea comerciala. Si sa-i platiti cotele cuvenite din profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni) miryam miryam Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)