avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana apa pe scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana apa pe scara de bloc

Buna seara, am de 15 ani o problema cu vecina de dedesubt care ma acuza ca o inund la baie. De fiecare data am chemat instalatorul si i-am platit reparatiile. Acum s-a intamplat din nou si ma ameninta si cu avocatul. Va rog sa ma indrumati cui sa ma adresez si cum sa procedez in aceasta situatie, eu cred ca este o problema la coloana principala de apa si vreau sa rezolv o data pentru totdeauna. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 08:45, 16 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Initial ,verificati responsabil care este factorul generator al inundatiilor,respectiv statutul instalatiei defecte
Poate sa fie instalatia parte comuna sau individuala
Daca este coloana principala raspunde asociatia de proprietari
Daca este partea individuala raspunde proprietarul

Va multumesc pentru raspuns, asa intentionez sa procedez. M-ar ajuta daca as putea afla ce autoritate sau institutie sa chem, pentru ca presedintele de bloc cheama un instalator neautorizat care vine, imi schimba ceva la instalatie, platesc de fiecare data destul de mult si apoi situatia se repeta. As dori sa chem pe cineva autorizat sa imi faca o constatare, sa am patalamaua la mana pe viitor in cazul in care se repeta scurgerile.
ynocentta a scris:

Initial ,verificati responsabil care este factorul generator al inundatiilor,respectiv statutul instalatiei defecte
Poate sa fie instalatia parte comuna sau individuala
Daca este coloana principala raspunde asociatia de proprietari
Daca este partea individuala raspunde proprietarul

Sesizati oficial serviciul sprijinite si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Chemați o firma autorizata de instalatorii sa verifice exact unde este problema și sa o rezolve. Dacă problema tine de țevile verticale plata o face Asociația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)