avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura. In ...

Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura.
In anul 2013 - 2014 am fost la kaufland am facut cumparaturi iar la casa am uitat sa platesc un strugurel cu prejudiciul de maxim 20 de lei (celelalte cumparaturi achitandule) . Cei de paza au chemat politia unde mi-au facut dosar penal pentru furt . Dupa 2-3 saptamani m-au chemat sa dau declaratie, mi-au spus sa scriu in acea declaratie ca recunosc fapta pentru ca oricum ei vor clasa cu neinceperea urmariri penale sau ceva asemanator.
Precizez ca am primit o amenda administrativa de 100 de lei. Precizez ca inainte cat si dupa nu am mai avut probleme de genu, nici nu ma gandeam sa mi se intample asa ceva...
Intrebarea mea este, ma poate afecta treaba aceasta in caz ca voi fi declarat admis, dupa inceperea verificarilor ?

persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Cel mai recent răspuns: Grigore91 , utilizator 13:36, 15 Octombrie 2021
Verificari, in legatura cu ce????
Va intereseaza de fapt daca veti avea cazier judiciar???

Ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.
La acest moment codul penal din 1968 este abrogat!
Din 2014 avem un alt cod penal si procedura penala.
In cazul in care voi fi admis, se vor face cercetarile amanuntite in legatura cu cazierul, pe langa ce imi elibereaza cei de la politie la data inscrierii vor verifica si daca in trecut am avut probleme.

In cazul meu in 2013-2014 mi s-a intocmit dosar penal pentru furt si s-a finalizat cu neinceperea urmariri penale din ce imi amintesc unde am primit o amenda de 100 de lei.

Acum nu stiu daca e contrar ce am patit eu cu ce specifica ei aici :

Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Verificari, in legatura cu ce????
Va intereseaza de fapt daca veti avea cazier judiciar???

Ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.
La acest moment codul penal din 1968 este abrogat!
Din 2014 avem un alt cod penal si procedura penala.

Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2021
Grigore91, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul ... lilicu lilicu o amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul judiciar. Cum se poate sterge din cazier si ce consecinte pot aparea acum, dupa aproape ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am primit o suspendare de 3 ani pentru conducere ... Alindrd Alindrd Buna Ziua ! Am primit o suspendare de 3 ani pentru conducere fără permis și Furt ... Îmi puteți spune peste cat timp dispare cazierul ?? (vezi toată discuția)
Buna ziua,am participat de curand la un concurs din sursa externa ... Grigore91 Grigore91 Buna ziua,am participat de curand la un concurs din sursa externa in cadrul Administratiei nationale a penitenciarelor unde am fost declarat admis. Problema ... (vezi toată discuția)