avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua,am participat de curand la un concurs din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua,am participat de curand la un concurs din sursa externa ...

Buna ziua,am participat de curand la un concurs din sursa externa in cadrul Administratiei nationale a penitenciarelor unde am fost declarat admis. Problema este in felul urmator :
Un criteriu ar fi acesta : Dacă am fost condamnat pot să particip la concurs?
Una dintre condițiile generale pe care trebuie să le îndeplinească candidații este aceea de a nu avea antecedente penale, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni.

Trebuie avut în vedere faptul că, se vor face verificări specifice, iar în situația în care vor rezulta incompatibilități determinate de neîndeplinirea cumulativă a condițiilor de selecționare, nu veți fi încadrat(ă)/numit(ă), chiar dacă în urma concursului susținut ați fost declarat(ă) “admis”.

Bun,deci in 2014-2015 am fost la kaufland unde am uitat sa achit un strugurel,pur si simplu l-am uitat in buzunar achitand restu de bunuri.La iesire m-au oprit m-au pus sa platesc o suma de 150 de lei pe care nici nu ruptu capului nu am vrut , mi s-a parut absurd , au chemat politia eu fiind sigur ca nu am ce sa patesc pentru ca am cumparat un cos intreg si pur si simplu am uitat un produs in buzunar,strugurelul costa pana in 20 de lei. Le-am spus ca il pot achita pe loc dar nu au fost de acord decat cu acea suma platita... Politia a venit si mi-au facut dosar penal pentru furt. Dupa aproximativ o luna am fost chemat la sediul politiei unde am fost sfatuit sa dau declaratie precum ca recunosc fapta , prejudiciul fiind recuperat si era mult prea mica suma . Mi s-a comunicat la plecare ca o sa primesc NUP si o sa primesc o amenda. Intradevar am primit o amenda de 100 de lei, nu stiu ce amenda a fost , nici nu stiu daca am primit NUP , doar ca am primit un plic acasa cu care am fost la parchet unde mi-a dat o foicica cu amenda si atat nimic altceva .

Intrebarea mea este urmatoarea : eu ma incadrez in conditiile impuse de ANP ? din ce stiu ei vad absolut tot ce am avut pana acum indiferent de amenda sau altceva...acel dosar cu NUP se inscrie undeva ? Nu conosc procedurile,tot ce am inteles e ca reprezinta neinceperea urmaririi penale si atat...nu stiu ce inseamna exact asta.
Cel mai recent răspuns: Grigore91 , utilizator 13:05, 9 Februarie 2021
nu are nimeni un raspuns ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal furt prejudiciu minor Grigore91 Grigore91 Deci in urma cu 2 ani,la magazinul Kaufland am facut cumparaturi printre care si un strugurel in valoare de maxim 18 lei (nu imi mai aduc aminte exact suma ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, încadrat ca furt calificat. pot să încerc o mediere sau se impune angajarea unui avocat? savinescu123 savinescu123 Buna ziua, pe data de 30 dec. 2018 fiind in stare de ebrietate am intrat in magazinul kaufland de unde am luat 2 sticle de vin cugandul sa continui spritul. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura. in ... Grigore91 Grigore91 Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura. In anul 2013 - 2014 am fost la kaufland am facut cumparaturi iar la casa am uitat sa ... (vezi toată discuția)