avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce ...

Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce s-au lovit de urbanism. Am obtinut o autorizatie de demolare pentru o cladire, cu proiect, termen, etc. Este mica in raport cu terenul 100 mp la 1000 mp, fost sediu CAP. Teren la limita intravilanului. Cladirea am demolat-o, dar am gasit un cumparator al terenului, dispus sa plataesaca o suma frumusica, cu o conditie: sa nu construiasca el, ci sa "repare" cladirea ce inca nu a fost radiata din evidentele OCPI. Ca s-o refaca, cu autorizatie de construire trebuie PUZ, adica se lipseste. O opinie? Multumesc.
Daca nu ati obtinut procesul verbal de receptie la terminarea lucarilor efectuate in baza autorizatia de demolare, lucrarea doar s-a autorizat, nu s-a si efectuat/finalizat, deci cladirea ar putea sa existe, scriptic, in continuare, daca renuntati la autorizatia de demolare.
Multumesc. Tot respectul!
Ati facut receptia demolarii?
Nu de mine este vorba, eu sunt doar potential cumparator. Pe teren cu regim extravilan la limita cu intravilanul dar supus legii 18 se afla cladirea fostului CAP. Care a fost demolata cu toate actele in regula. Inclusiv pv receptie demolare. Numai cartea funciara nu a fost inca actualizata. Eu doream sa cumpar terenul cu contructia chiar doar in acte, s-o refac in limitele preexistente si sa-i dau o utilizare, hala productie, pentru accesarea fonduri. Daca iau terenul fara constructie, trebuie PUZ, adica lipsa. Un PUZ dureaza cel putin un an. In cel mai fericit caz. Si...adio fonduri europene. Asta-i si marea problema a noastra in "accesarea fondurilor". Nu exista infrastructura. Ori POT/CUT sunt prea mici, ori sunt interdictii de construire, ori activitate-nu exista "zone industriale" mai pe niciunde-, ori nu ai suficienti KW, ori nu exista acces la drum, ori certif de urbanism ii foarte interpretabil si iarasi interdictii, ori...ii sit arheologic! Si tot cauti o solutie, pana ori te lipsesti, ori incerci sa ocolesti legea in interesul ...legii. Interesant, nu?
Din moment ce exista un PV de receptie, nu cred ca se mai poate intoarce demolarea... PUZ-ul poate dura mai putin.

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca tine loc de autorizatie de construire menix2078 menix2078 Buna ziua.Ma numesc Monica.Vreau sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.Am construit o casa fara autorizatie, deoarece terenul pe care l.am cumparat este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, teren cumpărat in 2007. intravilan in cartea funciara, ... GEORGEFLORIANLUNGU GEORGEFLORIANLUNGU Buna ziua, Teren cumpărat in 2007. Intravilan in cartea funciara, intravilan in certificatul de urbanism. Autorizație de construire emisa, Locuința ... (vezi toată discuția)
In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu puz aprobat ... Calonfir D Calonfir D In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces ... (vezi toată discuția)