va rog frumos sa-mi dati o modalitate de procedura.
Avem datorii la bugetul de stat . verem sa participam la o licitatie, dar avem facturi care nu sunt achitate, daca depunem ca o garantie factura respectiva la finante oare ne elibereaza un certificat de atestare fiscala, pentru ca banii care nu aun intrat tr sa intre in contul trezoreriei imediat ce va fi achitat. sau exista o alta modalitate
va rog din suflet sa-mi dati o cale de rezolvare
Buna ziua,
La Brasov asa ceva nu se poate face, adica se elibereaa certificatdar cu datoriile respective. Nu aveti alt certificat eliberat din urma? Dar care sa mai fie valabil?
Si inca o chestie - Nu stiu la ce fel de licitatie participati dvs dar s-a introdus art 11 alin 4 si 5 in HG 925 / 2006 si HG 834 / 2009 " ofertantul ar deptul de a prezenta initial doar o declaratie pe ropria raspundere, semnata de reprezentantul sau legal, prin care se confirmaca ndeplinste cerintele de calificare astfel cum au fost solicitate in documentatia de atribuire......" Si vedeti ca tot acolo se precizeaza si cand trebuie sa prezentati documentele respective. Atentie doar la data pe care o puneti pe declaratiarespectiva, sa nu fiti acuzat de fals in declaratii.
dar daca obtinem o amanare a obligatilor de plata de la finante, aceasta nu inseamna ca avem datorii scadente, deorece legea ne permite in situatia actuala sa cerem o amanare a obligatilor fata de bugetul de stat, adica avem de achitat niste dari dar sunt in curs
Dar aceste datorii tot se vor trece in certificat. Ideea e sa nu lasati loc de intepretari, si atunci mai mult ca sigur o sa vi se solicite si graficul cu platile esalonate.... Depinde si de comisia de licitatie si cat de importanta este ( cati participanti sunt?, daca intelegeti), dar cel ma sigur va puteti folosi de acea delaratie cf. articolului de mai sus, si eventual daca mai sunteti in timp sa intrebati la autoritatea contractanta daca aveti voie sa va prezentati doar cu acea declaratie, mentionand art din lege.
autoritatea contractanta mi-a zis ca ii va ajunge declaratia respectiva, numai ca in momentul in care imi va cere eu tr sa depun in termen de 3 ile certificatul de la finante.
noi pe data de 20 dec nu am avut obligatii catre bugetul consolidat, atunci sa completam formularul cu data de 20 decembrie ca sa nu avem probleme...pentru ca sapatamana viitoare o sa putem sa achitam obligatiile.ce parere aveti?
Nu stiu care este data licitatiei? Nu aveti cumva vreun termen de respectat, data cel mai tarziu in urma cu care puteati prezenta acele certificate? 30 zile? sau aveti voie si 60 zile in urma? Eventual spuneti pe declaratie ca la data de 20 dec nu aveati datorii ( ptr ca nici certific de la finante nu vi s-ar da cu datoriile la zi, ci tot in urma cu 30 zile) si scrieti data completarii: cu o zi inainte de depunere a documentelor ( daca termenul este maine, data completarii decl va fi azi). Sper ca ati inteles. Bafta!
Licitatii publice
babule
In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat.
... (vezi toată discuția)