avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract la agentia imobiliara vs. Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract la agentia imobiliara vs. Notar

Buna!
As avea o intrebare in legatura cu efectuarea unui antecontract la achizitionarea unui apartament. Din cate am inteles, e posibil ca unele agentii imobiliare sa poata incheia un antecontract in locul notarului.
Cum as putea sa aflu daca agentia X presteaza si astfel de activitati de incheiere a unor antecontracte, fara sa necesite deplasarea la un notar?
P.S.: sunt putin sceptica in legatura cu asta. As prefera sa optez pentru un notar, mai degraba.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2021
Nicole05, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 16 Octombrie 2021
sunt agentii care lucreaza cu notariate, prin urmare antecontractul se va face la notar, dar mijlocit de agentie. daca agentia doar furnizeaza sabloane de contracte, veti incheia o intelegere sub semnatura privata. in ambele situatii, e de preferat sa va asigurati serviciile unui avocat specializat.
cel incheiat la agentia are valoarea unui inscris sub semnatura privata, e mai ieftin decat la notar si oriunde l-ati incheia, oricum va judecati daca nu se respecta.
doar cel incheiat la notar il puteti nota in cartea funciara, cred si in plus, constituie titlu executoriu.
la notar veti plati la valoarea avansului si mai platiti o data la valoarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Act aditional la antecontract claudioo claudioo daca expira un antecontract v-c incheiat la o agentie imobiliara din cauza vanzatorului si el imi solicita prelungirea acestuia printr-un act aditional, pot ... (vezi toată discuția)