avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, ...

Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, pentru suspendarea abuziva (neintemeiata) a unui HCL emis de Consiliul Local din mandatul anterior. Intentionez sa ma prezint fara avocat (nu am reusit sa gasesc unul cu experienta in timp util). Ce trebuie sa stiu despre procedura odata ajuns in sala de judecata?
Singura mea experienta este in fata judecatorului de camera preliminara intr-un dosar penal in care sunt petentul.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:22, 24 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Se poate fara avocat, in aceasta faza? Consider ca sunt capabil sa articulez ce prevederi ale Codului Administrativ au fost incalcate.
Articulati cu incredere dar nu uitati de proverbul de prin firmele americane cu av,,cel care se reprezinta singur are angajat un avocat slab".In rest succes..

Multumesc!
In primul rand trebuie sa aveti facuta plangerea prealabila....ce inseamna asta? Daca ati fost nemultumit de hotararea C.L. in termen de 30 zile trebuia sa va adresati Consiliului Local cu o adresa fundamentata la hotarare...C.L ia act de nemultumirea d-voastra...fie va revoca hotararea care va nemultumeste, fie va va da un raspuns. Daca acestea va nemultumesc.... dabea atunci va puteti adresa instantei (tribunal)...contenciosului administrativ.Daca nu ati facut in termen plangerea prealabila actiunea va fi respinsa la primul termen.

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Plangere in instanta vs. chemare in judecata marfan marfan buna ziua, mi s-a respins o chemare in judecata prin care ceream ca primaria X sa-mi restituie un teren sub sanctiunea unor daune cominatorii (in urma unui ... (vezi toată discuția)
Invalidarea consilierului local daoqwan daoqwan Nu am incalcat nuciun art din lg 215, si conform hotararii C.L. am fost invalidat in calitatea de consilier local (desi am fost prezent la sedinta) ... (vezi toată discuția)