Urmeaza sa chem in judecata (contencios administrativ) primaria, pentru suspendarea abuziva (neintemeiata) a unui HCL emis de Consiliul Local din mandatul anterior. Intentionez sa ma prezint fara avocat (nu am reusit sa gasesc unul cu experienta in timp util). Ce trebuie sa stiu despre procedura odata ajuns in sala de judecata?
Singura mea experienta este in fata judecatorului de camera preliminara intr-un dosar penal in care sunt petentul.
Articulati cu incredere dar nu uitati de proverbul de prin firmele americane cu av,,cel care se reprezinta singur are angajat un avocat slab".In rest succes..
In primul rand trebuie sa aveti facuta plangerea prealabila....ce inseamna asta? Daca ati fost nemultumit de hotararea C.L. in termen de 30 zile trebuia sa va adresati Consiliului Local cu o adresa fundamentata la hotarare...C.L ia act de nemultumirea d-voastra...fie va revoca hotararea care va nemultumeste, fie va va da un raspuns. Daca acestea va nemultumesc.... dabea atunci va puteti adresa instantei (tribunal)...contenciosului administrativ.Daca nu ati facut in termen plangerea prealabila actiunea va fi respinsa la primul termen.