avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Invalidarea consilierului local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Invalidarea consilierului local

Nu am incalcat nuciun art din lg 215, si conform hotararii C.L. am fost invalidat in calitatea de consilier local (desi am fost prezent la sedinta) invocandu/se prevederile art. 31 pt 3,5 din lege.
Ce pot face in aceasta situatie daca ma adresez instantei de judecata?
In afara de cererea privind anularea hotararii CL, ce alte cereri mai pot sa fac?
Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 5 Iulie 2008
Hotararea de validare sau invalidare a mandatelor poate fi atacata de cei interesati la instanta de contencios administrativ in termen de 5 zile de la adoptare sau, in cazul celor absenti de la sedinta, de la comunicare.
Instanta de contencios administrativ se pronunta in cel mult 30 de zile. In acest caz, procedura prealabila nu se mai efectueaza, iar hotararea primei instante este definitiva si irevocabila.

Numai la instanta de contencios administrativ (Tribunalul judetean) puteti formula cerere de anulare a hotararii Consiliului Local prin care ati fost invalidat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat consilier gheorghe50 gheorghe50 Am citit aspectele legate de legea 393-2004 art 9 . Intrebarea mea este : ce se intampla daca consiliul local nu aproba proiectul de hotarare princare se ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local nelegala pedacipro pedacipro sunt consilier local intr-o comuna din judetul vaslui si as vrea sa va prezint o situatie mai speciala... in luna martie au fost adoptate o serie de hotarari ... (vezi toată discuția)
Refuz nejustificat validare mandat consilier local Stefan 183 Stefan 183 Primarul si secretarul comunei refuza sa introduca pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local validarea unui alt consilier in locul celui care a ... (vezi toată discuția)