avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... refuz nejustificat validare mandat consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

refuz nejustificat validare mandat consilier local

Primarul si secretarul comunei refuza sa introduca pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local validarea unui alt consilier in locul celui care a demisionat.Exista adresa scrisa si inregistrata din partea Org. Jud. de partid prin care secretarul comunei este rugat ca la proxima sedinta de C.L. sa faca acest lucru. Ei refuza pur si simplu prin omisiune. In lege nu se prevede nici un termen pt completarea C.L.S-a mai intamplat acest lucru si in alte comune din judetul Dambovita iar prefectul a declarat in presa ca nu intra in atributiile sale validarea consilierilor. Dar, in fond, ramane problema respectarii rezultatului alegerilor. Ce parere aveti? cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Stefan 183 , utilizator 15:32, 21 August 2009
Validarea unui alt consilier se face in temeiul unui proiect de hotarare de CL.
Prin urmare, aveti calea initierii unui proiect de hotarare cu privire la solutionarea problemei.
Temeiul legal: Legea administratiei publice locale nr. 215/2001
Art. 45.
(6) Proiectele de hotarari pot fi propuse de consilieri locali, de primar, viceprimar sau de cetateni. Redactarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului unitatii administrativ-teritoriale si al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului.
Nimeni nu are curaj dintre consilieri sa propuna un asemenea proiect de hotarare pentru validarea unui nou consilier.Secretarul il asculta orbeste chiar daca e o ilegalitate.Pentru a propune cetatenii, trebuie 5% semnaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)
Mandat consilier gheorghe50 gheorghe50 Am citit aspectele legate de legea 393-2004 art 9 . Intrebarea mea este : ce se intampla daca consiliul local nu aproba proiectul de hotarare princare se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de ... Rulea Rulea Bună ziua! Ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local ,iar acest proiect inițiat să poată fi trecut pe ordinea de ... (vezi toată discuția)