avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proiect de hotarare Consiliu Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proiect de hotarare Consiliu Local

Cine semneaza proiectele de hotarari inscrise pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:47, 28 August 2008
Conform Legii nr.215/2001 actualizata – legea administratiei publice locale, art.45 alin.(6): Proiectele de hotărâri pot fi propuse de consilieri locali, de primar, viceprimar sau de cetăţeni.
Redactarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului unităţii administrativ-teritoriale şi al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului.
Se semneaza de catre cei care le propun si se vizeaza de catre secretarul unitatii administrativ-teritoriale respective - municipiu, oras, comuna. Trebuie sa fie fundamentate obligatoriu pe un raport al serviciului de specialitate(compartimentul de resort din aparatul executiv al primarului) din primarie si pe un raport al comisiei de specialitate a consiliului local. Aceste rapoarte se anexeaza obligatoriu proiectului de hotarare respectiv, pentru a putea fi dezbatut in sedinta consiliului local.
Ar fi indicat sa faceti si o expunere de motive in care sa aratati ratiunea pentru care ar trebui adoptat proiectul de hotarare precum si avantajele rezultate pentru comunitate din acest proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de ... Rulea Rulea Bună ziua! Ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local ,iar acest proiect inițiat să poată fi trecut pe ordinea de ... (vezi toată discuția)
Procedura si flux de aprobari pentru hotarare de consiliu local platitor_taxe platitor_taxe Buna ziua, In calitate de cetatean al unui sector din Bucuresti doresc sa initiez un proiect de Hotarare de Consiliu Local care sa fie supus dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)