avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atacarea hotararii consiliului local de catre prefect
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atacarea hotararii consiliului local de catre prefect

O hotarare a consiliului a fost considerata nelegala de catre institutia prefectului. prefectlui in conformitate cu dispozitiile Legii 554/2004, coroborat cu L.340/2004 a notificat hotararea cu propunerea de revocare, in urmatoarea sedinta extraordinara a consiliului. in temeiul art.3 al.3 din Legea 554/2004, la data introducerii cererii in contencios, actul atacact( hotararea consiliului local) este suspendat de drept! distinsul prefect a atacat hotararea dar pe exceptie cerand suspendarea hotararii, urmand ca mai tarziu sa intoduca si actiune de fond. intrebabrea mea este daca se suspenda hot consiliului local, in cazul introducerii actiunii de prefect, pe exceptie, neexsitand actiune in fond?or, se suspenda hotararea la data la care se pronunta isntanta de contencios, si admite cererea pe excetie? or, se suspenda la data introducerii actiune pe fondul cauzei, solicitand revocarea actului atacat!
2. efectele suspendarii se rasfrang asupra tuturor articolelor din hotarare, sau numai asupra acelora care au fost considerate nelegale?
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2006
Toth Sz., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 20:20, 11 Octombrie 2006
Cererea de suspendare va fi respinsa atata timp cat nu exista introdusa o actiune pe fond. Prin urmare ordinea e mai intai se depune actiunea si apoi se solicita suspendarea.
Suspendarea se aplica numai cu privire la articolele considerate nelegale.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

H.c.l. se poate anula? kukycriss kukycriss Buna seara! Rog frumos sa mi se spuna si mie daca o hotarare de consiliu local se poate anula si ce lege se aplica privind anularea hotararii. De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local de catre prefect bil63 bil63 Buna ziua, Stimate doamne, stimati domni, Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta. In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliul local primariamaldaresti primariamaldaresti Cine semneaza actiunea in instanta inaintata de catre consiliu local pentru anularea unei hotarari a consiliului local intrata in circuitul civil? Consiliul ... (vezi toată discuția)