Bună ziua. As dori sa cumpăr un apartament dar este o situație care ma nedumereste. La lista de plata apar la penalități o suma destul de insistenta, peste 1000 lei. Asta în timp ce restantele sunt de 50 lei la fondul de reparații și 100 lei întreținerea. Proprietarul are o relație tensionata cu administrația și susține ca nu are de plata aceasta penalitate, dar în același timp nu ajunge la un consens cu președintele de bloc sa o șteargă de pe lista. În concluzie eu, ca și cumpărător, trebuie sa îmi asum și aceasta datorie. Totuși, cum este posibil sa existe penalități atât timp cât nu sunt restante?? Știam ca penalitățile nu pot fi mai mari decât restanta la care se aplica. Am vreo posibilitate sa contest aceste penalități, dacă ma hotărăsc sa cumpăr in aceste condiții? Mulțumesc.
acele penalitati sunt, in fapt, niste restante de penalizari. In mod normal problema e a celui care vinde apartamentul, nu a celui care cumpara. Dupa lege, la vanzarea apartamentului, penalizarile trebuie sa fie imputate fostului proprietar si se scot din lista curenta de intretinere in care apare noul proprietar.
Asociatia de proprietari ,conform disp L nr 196/2018 in cazul cand un proprietar intentionaeza sa transfere dreptul de proprietate asupra bunului,imobil,este obligatoriu sa detina adeverinta eliberata de asociatia de proprietari in care sa se consemneze starea financiara a vanzatorului
Vanzatorul a obtinut adeverinta necesara incheierii documentelor de transmitere drept de proprietate bun imobi?
Concret ,este problema strict a vanzatorului in relatia cu asociatia de proprietari