avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatalul este mai mic decat salariul net?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatalul este mai mic decat salariul net?

Buna ziua!
In acest moment, concediul prenatal se calculeaza tot 85% din media veniturilor BRUTE din ultimele 6 luni? Din ceea ce stiu, se ia doar CAS-ul din brut pe perioada prenatalului, insa angajatorul spune ca sunt scutita doar de CAS, insa nu si de celelalte taxe.
La calculul prenatalului imi rezulta o suma mai mica decat salariul lunar, desi stiam ca ar trebui sa fie mai mare decat salariul net.
Va multumesc mult pentru timpul si ajutorul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 12:47, 19 Octombrie 2021
Se retine CAS nu si CASS si impozit.
Ar trebui sa luati putin mai mult fata de salariul net lunar anterior, cam cu 5%, depinde la ce net va raportati.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
elenazan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie mame ramonamiau ramonamiau Buna ziua! Sunt o femeie insarcinata si am urmatoarele intrebari legate de calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului: 1. avand in vedere ca in ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului lauraandreea1 lauraandreea1 Buna ziua Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 75% din venitul net. Intrebarea mea este care venit net? Salariul net pe care il primesti in ... (vezi toată discuția)