avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, tatal vitreg care m-a crescut de la varsta de 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, tatal vitreg care m-a crescut de la varsta de 5 ani, a ...

Buna, tatal vitreg care m-a crescut de la varsta de 5 ani, a decedat , mai am un frate dupa mama, pt ca tatal meu vitreg este tatal lui bun. Intrebarea mea este daca mi se cuvine ceva din mostenirea lasata fratelui meu care este destul de consistenta, avand in vedere ca am crescut in aceeasi casa, au fost toate bune, doar ca nu era tatal meu biologic.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorinasilvia , utilizator 12:38, 20 Octombrie 2021
Nu vi se cuvine nimic, din mostenirea ramasa dupa tatal vitreg, din pacate.
Mama traieste?
DA
Atunci (presupunand ca erau casatoriti la data decesului) mama mosteneste 1/4 din tot ceea ce ramane dupa tatal dvs vitreg, restul de 3/4 primeste copilul sau.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)