avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un asociat unic doreste sa"vanda" firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un asociat unic doreste sa"vanda" firma.

Un asociat unic doreste sa "vanda" firma. Se face majorare capital social prin adaugare "cumparator" apoi cesiune parti sociale. Intrebarea este cum si ce documente se pot intocmi pentru suma ce o va primi in schimbul magazinului (marfa, dotari, etc)? Se inregistreaza in conta, cum?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
gabimc, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:23, 27 Octombrie 2021
Buna ziua, nu este nevoie sa faceti majorare de capital, conform noilor modificari cesiunea catre terti se face acum intr-o singura etapa si dureaza foarte putin, va complicati cu majorarea.
Intrebarea mea era mai mult pentru suma pe care o va primi cel care iese din firma pentru marfa, dotari magazin, etc. Se poate face un contract sau ceva asemanator intre cei doi? Sau cum s-ar putea proceda.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, nu este nevoie sa faceti majorare de capital, conform noilor modificari cesiunea catre terti se face acum intr-o singura etapa si dureaza foarte putin, va complicati cu majorarea.

daca va ganditi la sume, raspunsul e ca ele se negociaza.
daca e vorba si de inregistrari, avem stocul de marfa, care e evidentiat, sper, in contabilitate. cat despre magazin, vanzarea lui se face de catre proprietar (persoana fizica, srl, daca e introdus in capitalul social, etc.) pentru a doua parte consultati un expert contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare firma elena chilea elena chilea Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a cumpara o firma existenta, care functioneaza deja (activitate comert), intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl anda2000 anda2000 am un magazin alimentar pe care vreau sa-l dau cu tot cu stoc marfa,srl,etc,am inteles ca toate actele se depun la orc,dar am o problema cu punctul de ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Am un SRL cu asociat unic, care vrea sa cesioneze 10% din firma sotiei. Ce etape trebuie parcurse: Se face decizie asociat unic, contract de ... (vezi toată discuția)