avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele nu tine cont de membri comitetului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele nu tine cont de membri comitetului

Presedintele nu tine cont de membri comitetului. Buna seara! Avem o problema cu presedintele asociatiei care face doar ce vrea, fara sa tina cont de membri comitetului. A facut un proces verbal impreuna cu cenzorul unde sunt trecute 2 puncte pe care nu le-am discutat in sedinta. Salariul cenzorului ( unde este trecuta chiar si suma) si inlocuirea unor geamuri de la ghena si administratie cu termopane. Nu am discutat aceste aspecte, deci clar nu am votat. Ia in calcul doar ce sedinta ii convine. Ultima sedinta de 3 ore jumate nu a doat luata in calcul. A considerat ca a fost doar o intalnire de lucru. Ca drept dovada, nu s-a facut nimic din ce am discutat si dace numai ceea ce vrea. Ce putem face in acest caz? Plus ca sedintele vrea sa le tina acum pe mail. Nici macar online, pentru a discuta ceea ce avem de discutat. Va rugam sa ne indrumati, sa stim ce putem face in continuare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: onetime , utilizator 20:04, 21 Octombrie 2021
Daca nu sunteti multumiti de prestatia presedintelui de asociatie,aveti dreptul sa informati proprietarii,sa convocati adunare generala in vedeerea inlocuirii acestuia cu persoana responsabila
Tinand cont ca suntem in pandemie, putem face adunarea generala pe baza de tabel? Motive avem destule. Pe langa toate cele enumerate mai sus, nici listele de plata nu sunt calculate bine. sunt facute de catre cenzor nu de catre administrator si sunt gresite. Cenzorul ar trebui sa verifice listele, nu sa le intocmeasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, cenzorul verifica, nu intocmeste listele !
Daca nu eram in pandemie era mult mai usor sa convocam o adunare generala. Avem un grup, dar nu sunt chiar toti proprietarii.
Si in situatia de pandemie pot aparea situatii ,a caror solutionare sa intre in responsabilitatea adunarii generale care se poate convoca cu respectarea dispozitiilor impuse de perioada pe care o traversam
Cenzorul de asociatie de proprietari detine autoritatea si competenta sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatei de proprietari
Cenzorul nu are obligatia sa intocmeasca listele lunare de intretinere

Alte discuții în legătură

Alegere in functie marin53 marin53 Poate fi aleasa in comitetul executiv sau comisia de cenzori o persoana care nu a participat la adunarea generala de alegeri? (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul. marin53 marin53 Ma intereseaza daca membrii comitetului executiv (sau alte persoane alese sau angajate in asociatia de proprietari) pot fi acuzati de infractiuni de serviciu ... (vezi toată discuția)