avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pasi infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pasi infiintare PFA

doresc sa imi infiintez un PFA cat mai repede posibil, m-ati putea indruma va rog pasii care trebuie sa ii fac (daca nu ii stiu o sa umblu sigur de la un birou la altul ca in Romania), unde trebuie sa merg prima data s.a.m.d.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionel12 , utilizator 13:40, 27 Ianuarie 2010
In primul rand pentru infiintarea unei intreprinderi individuale (PFA) este necesar sa aveti calificarea necesara exercitarii respectivei activitati. Exitsa formatori autorizati care va pot asigura calificarea in orice domeniu. Dupa aceasta va trebui sa depuneti cerere pentru autorizare la Registrul comertului. De fapt detalii gasiti la Registrul comertului sau pe sitte-ul lor...
Calificarea o am :d am terminat anul acesta Facultatea de constructii, si acum vreau sa fac proiectare si am nevoie de PFA.
Problema e ca am nevoie de ea intr-un timp cat mai scurt si ma gandeam ca poate exista cineva care a trecut prin asta de curand si o sa ma indrume si pe mine.
Va multumesc !
ionel12 a scris:
doresc sa imi infiintez un PFA cat mai repede posibil, m-ati putea indruma va rog pasii care trebuie sa ii fac (daca nu ii stiu o sa umblu sigur de la un birou la altul ca in Romania), unde trebuie sa merg prima data s.a.m.d.

Buna ziua,
Pentru complexitatea raspunsului si pentru demersul frumos al utilizatorului "@catalinu" va recomand sa mergeti la topicul de pe
AVOCAT.NET:
www.avocatnet.ro/content/for... .
Cu stima,
Tocmai am reusit sa imi infiintez PFA :D si as dori sa vin si eu in ajutorul celor care o sa incerce sa realizeze acelasi lucru.
Eu o sa lucrez in proiectare in constructii si orasul in care am realizat PFA este Bistrita.

ACTE NECESARE :
1) Diploma de studii
2)BUletin de identitate
3) Contract de vanzarea cumparare, adeverinta de la primarie etc,(ceva care sa ateste ca sunteti proprietarul viitorului sediu profesional)
NU trebuie actele in original , doar copii care le puteti face acolo la registrul comertului. Problema e ca trebuie sa aveti si originalul pentru ca functionarii o sa screi pe copii Conform cu originalul.


PASI :
1) Se merge la Registrul comertului (str.Marasesti nr.2) si la biroul nr.1 primesti o mica brosura cu actele necesare infiintarii PFA.
2) La biroul numarul 3 trebuie completate o serie de cereri si declaratii pe propria raspundere.
3) Cu actele de la biroul numarul 3 completate(partial deoarece inca nu se cunoaste numele firmei )se merge la biroul numarul 2 unde o sa se verifice si rezerve numele .
4) Se merge iarasi la biroul 3 - acum actele completate total - si se depun cererile si declaratiile completate.
5) Pe parcurs o sa fie nevoie sa mergeti la casierie sa platiti 2 taxe (14 lei rezervare nume si 136 lei), casierie e tot in biroul 3 deci :D

pentru registrul comertului asta e tot totul a durat in jur de 2 ore. Am depus miercuri actele si luni dimineata a trebuit sa merg dupa certificatul de inm.

Cu ce se primeste de la ORC se merge la finante unde trebuie urmati pasii :
1) Copie dupa buletin si actele primite de la ORC
2) De la biroul numarul 13 se copleteaza o declaratie (decl.200)
3) La biroul 4 se merge cu dosarul completat la biroul numarul13


LA finante totul a durat in jur de 20 minute :P .

NU EZITATI SA INTREBATI OAMENII DE LA GHISEU SI SA II RUGATI SA VA AJUTE LA COMLETAREA DECLARATIILOR ....SUNT FOARTE AMABILI SI RESPECTUOSI !
Cost total infiinatre PFA- 150 lei . (urmeaza stampila si imprimatele)

O zi buna !
Felicitari. In curand voi urma si eu. Am o intrebare: declaratia 200 la ce se refera?
Si mai am cateva intrebari:
- din momentul cand am luat autorizatia de la Registrul Comertului, ce pasi mai am de urmat pentru a putea incepe activitatea? Imi trebuie facturier/chitantier, stampila... deschis cont bancar... apoi doresc sa fac contract cu casa de pensii si sanatate pentru a plati contributiile.
Imi trebuie cineva sa imi tina contabilitatea? Tin un registru de incasari si cheltuieli? Sa zicem ca lucrez o luna de zile, castig x lei, cum procedez cand declar venitul? Trebuie sa duc dovada venitului sau doar sa il declar?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Roxie, utilizator

Alte discuții în legătură

Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dupa infiintare pfa clauuudiu clauuudiu Buna, Acum cateva zile am depus actele pentru infiintarea unui PFA si astept sa-mi vina certificatul de inregistrare. (Cod CAEN: 6202 - consultanta ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa medic laura manoliu laura manoliu Buna ziua! Sunt medic si vreau sa lucrez cu timp partial intr-un cabinet privat.( Nu intru in contract cu Casa de asigurari!!) Mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)