avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pasi infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pasi infiintare PFA

doresc sa imi infiintez un PFA cat mai repede posibil, m-ati putea indruma va rog pasii care trebuie sa ii fac (daca nu ii stiu o sa umblu sigur de la un birou la altul ca in Romania), unde trebuie sa merg prima data s.a.m.d.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionel12 , utilizator 13:40, 27 Ianuarie 2010
Tocmai am citit pe net niste povesti de groaza cu registrul care trebuie inregistrat la finante... ceva cu snururi si gaurele. #-o Cum e cu registrul asta?
Si ce fel de stampila imi trebuie: rotunda? dreptunghiulara? Are vreo importanta? Ce trebuie trecut pe stampila?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Roxie, utilizator
Completati o declaratie de impunere dupa care vi se va opri impozitul. Daca faceti mai mult, platiti, daca faceti mai putin decat ati declarat, veti plati mai putin anul viitor.
cip200 a scris:

Completati o declaratie de impunere dupa care vi se va opri impozitul. Daca faceti mai mult, platiti, daca faceti mai putin decat ati declarat, veti plati mai putin anul viitor.

Multumesc. Deci estimez un venit pe o perioada (se face anual neaparat, sau lunar - sau trimistrial, sau cum se imparte anul financiar?) si platesc atunci pe loc impozit anticipat. Altceva mai trebuie sa completez la finante, sau declaratia asta este suficienta ca sa ma ia in evidenta ca activez ca PFA?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Roxie, utilizator
Declaratia se refera la veniturile anuale, in cazul meu norma de venit, se plateste anual sau trimestrial, din cate stiu eu:d ,
La finante doar comletati cererea si depuneti dosarul cu actele necesare.

referitor la intrebarile dumneavoastra de mai sus : " Imi trebuie facturier/chitantier, stampila... deschis cont bancar... apoi doresc sa fac contract cu casa de pensii si sanatate pentru a plati contributiile.
Imi trebuie cineva sa imi tina contabilitatea? Tin un registru de incasari si cheltuieli? Sa zicem ca lucrez o luna de zile, castig x lei, cum procedez cand declar venitul? Trebuie sa duc dovada venitului sau doar sa il declar? "


As fi foarte bucuros daca m-ati informa si pe mine in momentul in care aflati ceva :D, eu inca caut in continuare raspunsul pentru ele. La mine fiind o situatie putin deosebita fiind doctorand am asigurare de sanatate si cred ca si la pensii. NU stiu daca mai e nevoie sa fac si pt PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dupa infiintare pfa clauuudiu clauuudiu Buna, Acum cateva zile am depus actele pentru infiintarea unui PFA si astept sa-mi vina certificatul de inregistrare. (Cod CAEN: 6202 - consultanta ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa medic laura manoliu laura manoliu Buna ziua! Sunt medic si vreau sa lucrez cu timp partial intr-un cabinet privat.( Nu intru in contract cu Casa de asigurari!!) Mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)