avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vaccinare obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vaccinare obligatorie

Buna ziua ,am primit un mesaj de la serviciu care suna asa : Incepand cu data de 1 Noiembrie angajatii se pot prezenta la serviciu doar cu dovada vacinarii sau cu programare pentru vaccinare!!! Vreau sa stiu daca este legal si ce se poate face in cazul in care se incalca drepturile omului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 26 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.175 C.mun., angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

Pana in prezent, nu exista text de lege ... in viitor vom vedea.
Si potrivit Constitutiei ? Dreptul la munca nu poate fi ingradit ? Cum interpretam asta ? Nicio lege nu este mai presus de Constitutia Romaniei ,nu?Poate daca revizuiesc Constitutia ,ceea ce in stare de urgenta nu se poate ! Cum interpretam legea deci ?
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va ingradeste nimeni dreptul la munca .... conditiile de angajare le stabileste un angajator.
Este ilegal. Daca nu va primeste faceti plangere la ITM
Nu exista baza legala acum. Urmariti paginile de facebook ale avocatilor Elena Radu si Toni Neacsu, unde constant se posteaza pe asa teme

Alte discuții în legătură

Concediere individuala alinedelea alinedelea In Codul muncii nu este specificat care este procedura pe care trebuie sa o urmeze angajatorul in cazul concedierii individuale pentru motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)
Vaccinare obligatorie - se reincearca BX BX S-a pus iar pe masa proiectul obligativitatii vaccinarii. Cum se poate lua in considerare asa ceva atata timp cat: 1. In Romania vaccinurile sunt ... (vezi toată discuția)